Møre

Intens nedbør i vente

Det blir mildt og vått i Rogaland, Hordaland og Agder-fylka i helga. Lokalt skal det bøtte ned mellom 100 og 120 millimeter nedbør dei neste dagane.

Regnet er venta allereie fredag ettermiddag og kjem først til den sørlegaste delen av Rogaland. Då blir det intens nedbør som varer til tidleg laurdag morgon. Det neste døgnet er det venta rundt 40-50 millimeter nedbør i fylket.

- Etter det får vi ein liten pause i nedbøren, men så aukar det på igjen frå laurdag ettermiddag, siger vakthavande meteorolog Mette Skjerdal i Meteorologisk institutt. til NTB.

Flaumfare

Frå laurdag ettermiddag blir det ein jamn, langvarig nedbør som varer til søndag kveld. Totalt er det venta 100-120 millimeter nedbør i helga, noko dei òg vil merke i Agder-fylka og sør i Hordaland.

Det er venta ein forholdsvis mild vêrtype i området, og nedbøren kjem for det meste som regn. Regnet i seg sjølv kan føre til lokale flaumar. Det er derfor sendt ut gult farevarsel om auka flaumfare for Rogaland og Agder.

Skred

Det er samtidig venta skred som følgje av det våte vêret. Det er sendt ut gult varsel om jord-, sørpe- og flaumskredfare i Rogaland og Vest-Agder, ifølgje varslingstenesta Varsom.no.

Du må opp til 500 meters høgde for å få nedbøren som snø. I fjellområda i Sør-Noreg har Meteorologisk institutt sendt ut utvida farevarsel om vanskelege køyreforhold.

Det er meldt stor snøskredfare på farenivå 4 i Rogaland og Hardanger på søndag, ifølgje Varsom.no.

Det vil vere betydeleg snøskredfare i Hardanger, Voss og Indre Sogn gjennom delar av helga.

- Vinden dreier søndag kveld. Då blir det kaldare i lufta, men lite nedbør. Det kan komme ein del sluddbyer langs kysten, seier Skjerdal.

(©NPK)

Det er venta intens nedbør i Rogaland, Hordaland og Agder-fylka i helga. Det kan komme mellom 100 og 120 millimeter nedbør.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...