Jérôme Boateng: - Eg får ofte høyre apelydar

I sitt nye livsstilsmagasin «Boa» fortel Bayern Münchens stjernemidtstoppar Jérôme Boateng om fleire rasistiske hendingar opp gjennom karrieren.

Tyskaren, som fredag vart utelaten frå Joachim Löws tropp til nasjonsligakampen mot Nederland, snakkar opent om sitt forhold til rasisme på fotballbana.

- Til liks med mange fotballspelarar har eg dessverre opplevd rasisme mange gonger, seier han i «Boa».

- Når eg varmar opp på sida av bana høyrer eg ofte tilskodarar lage apelydar frå tribunen, sjølv om eg har spelt så mange kampar for Tyskland, seier mannen som vann VM med Tyskland i 2014.

Boateng fortel vidare om fleire grove utrop, og han seier at hudfargen hans også førte til at han vart diskriminert då han var ungdom i Berlin.

30-åringen angrar på at ikkje meir vart gjort for å støtte Mesut Özil, som trekte seg frå landslaget etter VM i Russland i sommar. Arsenal-spelaren skulda forbundet for ikkje å støtte han mot rasisme og for å gjere han til syndebukk for VM-fiaskoen.

- Etter turneringa vart det klart for meg at vi på laget burde ha gjort mykje meir for Mesut, og støtta han sterkt offentleg. Det er ei skam at det ikkje skjedde, seier Boateng.

Det er ikkje første gong Boateng-familien fortel om rasistiske opplevingar. Broren Kevin-Prince har fleire gonger blitt utsett for liknande hendingar.

(©NPK)

Jérôme Boateng fortel om fleire rasistiske opplevingar på fotballbana. Foto: AP Photo/Michael Sohn/NTB scanpix

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...