Jakob Ingebrigtsen tok sølv på 1500 meter i U20-VM

Jakob Ingebrigtsen målte seg mot tøffe konkurrentar og slo til med eit knallsterkt sølvløp på 1500-meteren under U20-VM i friidrett i Finland.

George Manangoi frå Kenya tok gullet, men måtte jobba hardt for det. Manangoi vann med tida 3.41,71 mot Ingebrigtsens 3.41,89.

Justus Soget sytte for kenyansk bronse.

Ingebrigtsen-medaljen er unik for norsk friidrett. Det er første gongen at ein nordmann er på pallen i ei rein løpsøving i junior-VM. Tidlegare har det blitt tre norske medaljar på korthekken. I førre U20-VM blei Jakob Ingebrigtsen som 15-åring nummer ni på 1500 meter.

Ungguten møtte tøff motstand i finalen torsdag. Han kom til finske Tammerfors med ei bestenotering som var svakare enn den Samuel Tefera, Justus Soget og George Manangoi hadde. Likevel greidde han å ta heim ein imponerande medalje.

Sondre Juven frå Nes hamna på 8.-plass med tida 3.45,40.

Ingebrigtsen skal også springa 5000 meter under U20-VM. Det største målet hans i år er senior-EM i Berlin i august.

(©NPK)Jakob Ingebrigtsen sprang inn til sølvet på 1500 meter under U20-VM i Finland. Her er han frå Bislett Gamesi år. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...