Møre

Johansson skuffa og tapte mykje i Raw Air-toppen

Robert Johansson var ikkje i nærleiken av å ta innpå Raw Air-leiar Stefan Kraft i skiflygingsbakken i Vikersund fredag. Luka vart i staden mykje større.

Lillehamringen fekk det ikkje til å klaffe og landa på berre 212,5 meter. Det heldt til ein åttandeplass i kvalifiseringa til avslutningsrennet søndag. Kraft hoppa 230 meter.

Dermed gjekk samanlagt-trearen Johansson frå å vere 15,2 poeng bak austerrikaren til å vere hekta av med 38,3 poeng. Kraft leier Raw Air 6,6 poeng føre verdscupvinnar Ryoyu Kobayashi, som vann kvalifiseringa med det lengste svevet denne kvelden, 232 meter.

- Dessverre vart det litt for tynt. Kraft treffer 100 prosent og tar med seg fart nedover. Det klarte ikkje Robert, sa Noregs landslagssjef Alexander Stöckl til NRK.

Etter hoppinga fredag var han ikkje sterk i trua på ein norsk samanlagtvinnar i Raw Air.

- Det blir vanskeleg. 40 poeng er mykje, sa Stöckl.

Seks av sju norske hopparar er klare for rennet på søndag. Thomas Aasen Markeng, som VM-debuterte i Seefeld nyleg, vart slått ut etter eit svev på 184 meter og 48.-plass. Dei 40 beste gjekk vidare frå kvalifiseringa.

Johann André Forfang vart som nummer ti den nest beste av dei norske. Tromsøværingen landa på 210 meter. Deretter følgde Marius Lindvik på 21.-plass etter eit hopp på 202 meter, medan Anders Fannemel fekk ein opptur. Hornindal-hopparen har slite svært tungt i vinter, men fredag kunne han gle seg over at han tok seg vidare med 197 meter og ein 30.-plass.

Rett bak følgde Robin Pedersen (196 meter) og Halvor Egner Granerud (193,5).

Laurdag står lagkonkurranse på Raw Air-programmet. Fannemel, Lindvik, Forfang og Johansson hoppar då for Noreg.

(©NPK)

Robert Johansson fekk det ikkje til å stemme då Raw Air kom til skiflygingsbakken i Vikersund. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...