Møre

Johaug vil ikkje bryte med Huawei

Therese Johaug er sponsa av den omstridde kinesiske telegiganten Huawei, og det har ho tenkt å fortsetje med, skriv TV 2.

Så seint som denne veka åtvara Politiets tryggingsteneste (PST) mot Huawei i trusselvurderinga si. Bakgrunnen er dei tette koplingane mellom den kommersielle verksemda til selskapet og det kinesiske regimet, og at PST meiner at framande statar, som Kina, vil drive stadig meir etterretning mot Noreg i åra som kjem.

Huawei er svartelista i land som USA og Australia og kan bli halde utanfor utbygginga av eit 5G-nett i Noreg. Kontroversane rundt selskapet får ingen konsekvensar for sponsoravtalen med langrennstjerna Therese Johaug.

- Vi har eit godt samarbeid med Huawei og held oss til den avtalen vi har, seier Johaugs manager, Jørn Ernst, til TV 2.

Huawei har tidlegare sponsa det norske langrennslandslaget, fotballklubben Vålerenga og fleire aktørar i norsk idrett, men ifølgje TV 2 er Johaug no den einaste norske idrettsutøvaren som har avtale med selskapet.

- Therese er ein fantastisk ambassadør for Huawei og forbrukarprodukta våre. Ho er ikkje berre ein fantastisk skiløpar, ho er òg ei dyktig forretningskvinne. Vi er veldig fornøgde med den private avtalen vi har med henne, seier Pr-sjef sjef Anders Bigseth i Huaweis norske avdeling.

(©NPK)

Therese Johaug er sponsa av det kinesiske teleselskapet Huawei.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Huaweis logo på taket av eit bygg på Majorstuen i Oslo.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...