Kombinertløparane kan få renn vesle julaftan

Kombinertløparane avsluttar truleg den første delen av neste verdscupsesong med renn i Ramsau i Austerrike mens folk heime førebur juleribba.

Det vart klart etter at den førebelse terminlista for 2018/2019-sesongen vart fastsett under eit møte i den tekniske komiteen i Det internasjonale skiforbundet (Fis) i Zürich nyleg.

Terminlista kan framleis bli endra og skal først godkjennast endeleg under Fis-kongressen i Costa Navarino i Hellas i mai.

Forslaget som no ligg på bordet, inneber at kombinertløparane får ikkje mindre enn ni verdscuprenn før jul neste sesong. Det er to fleire enn i vinter.

Førjulssesongen blir avslutta med to renn i Ramsau 22. og 23. desember.

- Det blir litt spesielt og betyr nok at vi må prøve å komme oss heim på sjølve julekvelden. Kan hende er det lurt å tinge billettar snart, smiler kombinert-sportssjef Ivar Stuan til NTB.

Nye renn i Noreg

Verdscupsesongen startar som vanleg med renn i Ruka, før det er det duka for mini-tour over tre renn på Lillehammer.

Helga etter blir det etter planen to nye verdscuprenn på norsk jord, men kven som blir arrangør for desse, er enno ikkje avgjort.

- Veldig positivt. Ingenting er betre enn at vi får to renn til her i Noreg, seier sportssjef Stuan.

Trondheim, som denne sesongen hadde eitt verdscuprenn på tampen av sesongen, ligg førebels ikkje inne med renn neste sesong. Spørsmålet er om trønderane får dei to renna i desember som så langt ikkje har fått arrangørstad.

- Eg kan ikkje sjå for meg så mange andre stader i Noreg som er aktuelle, seier Stuan.

I alt ligg det uansett an til å bli seks verdscuprenn i Noreg neste vinter. Tre på Lillehammer, to på ein førebels ukjent stad og eitt i Holmenkollen.

Rekordmange

På nyåret held elles Otepää og Val di Fiemme fram som verdenscuparrangører, mens den årlege kombinerttrippelen i Seefeld denne gongen er flytta til Chaux-Neuve i Frankrike. Årsaka er sjølvsagt at Seefeld er VM-arrangør seinare på vinteren.

Etter verdsmeisterskapen i Austerrike blir sesongen avslutta med renn i nemnde Holmenkollen og i Schonach i Tyskland.

Totalt skal kombinertløparane gjennom 30 renn. Det er historisk mange.

- Så mange har det aldri vore før. Det er fantastisk, men samtidig intensivt og krevjande. For kvar konkurranse er jo løparane i prinsippet gjennom to konkurransar, seier Stuan.

Truleg fører det tette programmet til at det må gjerast tøffe prioriteringar for å stå best mogleg rusta inn mot VM i Seefeld. Det kan bety at somme løparar prioriterer vekk enkelte verdscupkonkurransar.

(©NPK)

Jarl Magnus Riiber, Akito Watabe og resten av kombinerteliten kjem seint heim til jul neste sesong. Foto: Patrick Seeger/dpa via AP / NTB scanpix

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...