Møre

KrF: Avskyeleg innvandringsutspel frå Frp

Utsegna frå Frps Per-Willy Amundsen om at oppfordringa til å få fleire barn ikkje bør gjelde for innvandrarar, er avskyeleg, meiner Geir Bekkevold i KrF.

Utspelet kan forsure regjeringsforhandlingane mellom Høgre, Venstre, KrF og Frp som går føre seg på Granavolden på Hadeland.

- Dette minner om ei form for rasepolitikk og ein statleg familieplanleggingspolitikk som er "helt hinsides", seier Bekkevold til NTB.

Innspurt

Han har vorte kontakta av fleire i KrF som har reagert sterkt på utspelet torsdag, som kom i innspurten av forhandlingane på Granavolden.

- Dette er jo også noko våre forhandlarar har fått med seg, og noko dei legg i potten. Amundsen bidreg jo til å teikne eit bilde av Frp som er ganske trøblete, seier Bekkevold.

Samansetning

Til TV 2 sa Amundsen torsdag at han er oppteken av befolkningssamansetninga i Noreg.

- Etniske nordmenn har ei fallande fødselskurve. Det meiner eg til liks med Erna Solberg at vi bør gjere noko med. Men løysinga er ikkje å få ein endå større innvandrarbefolkning, tvert imot må vi sørgje for at den etnisk norske befolkninga blir halden ved like, sa Amundsen.

Barnetrygd

Ei viktig sak for KrF forut for forhandlingane har vore å få auka barnetrygda. Til TV 2 seier Amundsen at å lønne store barnefamiliar blant innvandrarar kan vere til hinder for integreringa.

Også det reagerer Bekkevold på.

- Dette er politikk som berre har til hensikt å splitte folk og grupper, seier han.

(©NPK)

Geir Bekkevold (KrF) meiner at Frps Per-Willy Amundsen har levert ei avskyeleg utsegn om innvandrarar og barnefødslar.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...