Møre

Kripos meiner revolver truleg ikkje er Orderud-våpenet

Kripos meiner våpenet Tore Sandberg overleverte før jul, truleg ikkje stammar frå Orderud-saka, seier leiar i Gjenopptakingskommisjonen.

– Prøveskytinga talar med stor sikkerheit for at prosjektila ikkje er utskot frå revolveren, opplyser Siv Hallgren, leiar for Gjenopptakingskommisjonen, til NTB.

Ho fortel at Kripos har gjennomført våpentekniske undersøkingar og samanlikna nokre prosjektil frå Orderud-saka med prosjektil frå våpenet.

Undersøkte kopling

I romjula vart det kjent at privatetterforskar Tore Sandberg, som jobbar på oppdrag frå Per og Veronica Orderud, hadde levert ein revolver til Gjenopptakingskommisjonen som er av same type som den som kan ha vorte brukt ved Orderud-drapa.

Revolveren er ein Colt Police Special, som Sandberg meinte kunne ha ei kopling til drapssaka.

Sandberg opplyste at han fekk overlevert revolveren frå ein person i Holmestrand-området, men ønskte ikkje å opplyse om kven denne personen er.

Rapporten med resultata av undersøkingane er no overlevert Gjenopptakingskommisjonen. Undersøkingane har mellom anna bestått i prøveskyting og samanlikning av prosjektil av våpenet med prosjektila funne under etterforskinga av drapa på Orderud gard.

Funn av tre prosjektil

Både Nes heradsrett og Eidsivating lagmannsrett la til grunn at eitt av dei moglege våpena som vart brukte i drapet på Orderud gard i 1999, var ein revolver av same type.

På Orderud gard vart det funne tre prosjektil av kaliber .38. Sandberg har kravd at desse prosjektila skulle samanliknast med prosjektil frå revolveren.

Kripos fekk våpenet frå kommisjonen 20. desember.

I 2002 vart Per og Veronica Orderud dømde til 21 års fengsel i Eidsivating lagmannsrett for trippeldrapa på Orderud gard i 1999. Kristin Kirkemo og Lars Grønnerød vart dømde til høvesvis 16 og 18 års fengsel.

(©NPK)

Privatetterforskar Tore Sandberg overleverte 20. desember i fjor ein revolver av typen Colt Police Special til Gjenopptakingskommisjonen. Prøveskytinga talar med stor sikkerheit for at dette våpenet ikkje blei brukt under Orderud-drapa. Foto: Tore Sandberg / NTB scanpix

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...