Møre

Møre

Forskingsdagane for 23. gong

Matkultur på Bygdetunet er eit veldig populært arrangement under Forskningsdagane. Foto: Arkivfoto

Frå 19. til 30. september skal Høgskulen i Volda sine forskingsdagar gå føre seg igjen. Det vil blant anna vere tilbod om foredrag, film, konsert og utdeling av pris.

Møre
Møre

Publisert:

Rektor på høgskulen, Johan Roppen, seier det er viktig å delta.

- For det første er det viktig fordi forsking som ikkje blir formidla er av liten verdi. Ved å formidle forskinga blir verdien større, seier han, og held fram:

- For det andre er det demokratisk. Størsteparten av forskinga vår er betalt av staten og skattebetalarane. Då er det viktig at folk får vite kva vi produserer.

Spanande

Det er mykje spanande på plakaten. På opningsdagen var det ein paneldebatt om nynorsk digital oppvekst. Torsdag skal det vere eit seminar om barnehagen i endring og utvikling.

Roppen fortel at han personleg ser fram til utdeling av FOU-prisen 2018, i samband med opninga av Forskningsdagane 2018.

- Eg gler meg veldig til fredag og opninga. Siv Måseidvåg Gamlem er ei ung, flink kvinne, som produserer veldig god forsking for høgskulen. Dette er eit ope arrangement i biblioteket, og ho skal fortelje om sine prosjekt. Dette gler eg meg veldig til, seier Roppen.

Mykje folk

Ifølgje Roppen varierer talet på publikum under Forskningsdagane mykje.

- Men vi har sett er at fleire og fleire har delteke på arrangementa våre, samla sett. I fjor var det om lag 2.000 som deltok på Forskingsdagane.

Nokon av arrangementa er veldig populære, til dømes Matkultur på Bygdetunet.

- Det arrangementet har veldig mange deltakarar, opplyser rektoren.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...