Møre

Kvinnelandslaget med nytt steg mot EM då Nord-Irland vart slått 6-0

Lisa-Marie Utland slo an tonen med to mål i det første kvarteret då Noreg tok eit nytt steg mot EM-sluttspelet i England med 6-0 over Nord-Irland fredag.

Reading-spissen spelar med ansiktsmaske etter at ho nyleg braut nasen i seriekamp mot Manchester United, men ho ofra seg i duellane frå start og gav Noreg ein pangstart. Etter to og eit halvt minutt sette ho Karina Sæviks innlegg i tomt mål, i det 12. minuttet vann ho ein hovudduell og nikka inn Ingrid Moe Wolds innlegg.

Utland mista nokre sjansar til å fullføre sitt hattrick, men i staden scora Guro Reiten, Ingrid Syrstad Engen og Caroline Graham Hansen to gonger i 2. omgang.

Sistnemnde er oppe i ti mål i kvalifiseringa og leverte òg sin sjette assist. Med det toppar ho listene blant alle spelarar på dei 47 laga som deltar i kvalifiseringa.

Graham Hansen var nest sist på ballen då Reiten skaut 3-0 i krysset i det 51. minuttet. Reiten la deretter eit hjørnespark på hovudet til Engen, som i Maria Thorisdottirs skadefråvær vikarierte som midtstoppar, før Graham Hansen skaut inn 5-0 på pasning frå Wold.

På overtid sette Barcelona-stjerna òg 6-0 på pasning frå Reiten, og dermed fekk Noreg same resultat som i bortekampen mot nordirane.

Overlegent

Noreg innleidde kvalifiseringa med tre bortekampar og vann dei til saman 26-1. Etter den første heimekampen har Noreg 32 mål, eitt fleire enn Tyskland som inntil fredag var det mestscorande laget i EM-kvalifiseringa.

Publikumsrekorden til kvinnelandslaget på 10.830, som vart sett då Noreg slo England i Bergen i august, overlevde kampen på fredag, men med 6.709 sette kvinnelandslaget ny rekord for kvalifiseringskampar på heimebane.

Nord-Irland er nummer 56 på FIFA-rankinga, 44 plassar bak Noreg, og var ikkje i nærleiken av å stikke kjeppar i hjula for Martin Sjögrens lag på vegen mot eit nytt sluttspel.

På veg

Noreg har framleis ikkje møtt Wales, som er høgast rangerte grupperival (33.-plass), men walisarane gav frå seg poeng heime mot Nord-Irland (2-2). Ingenting tyder på at Noreg vil ha problem med å sikre gruppesigeren og kvalifisere seg til EM-sluttspel for 12. gong på rad.

Sluttspelet i 2021 føregår i England, der kvinnefotball surfar på ei popularitetsbølgje. Det er selt over 90.000 billettar til landskampen mot Tyskland på Wembley laurdag.

Noreg spelte den siste landskampen sin i år og tok den 12. sigeren på 17 kampar. Det vart fire tap, mellom dei for England i VM-kvartfinalen, og ein uavgjort kamp.

(©NPK)

Caroline Graham Hansen er oppe i ti mål på fire kampar i EM-kvalifiseringa fotball og har også vore nest sist på seks scoringar. Her er ho i aksjon mot Nord-Irland i Stavanger. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

Lisa-Marie Utland (med maske) blir gratulert av Caroline Graham Hansen etter å ha scora eitt av dei to måla sine i EM-kvalifiseringskampen mot Nord-Irland. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...