Møre

Laila Anita Bertheussen nektar straffskuld i Wara-saka

Sambuaren til justisministeren, Laila Anita Bertheussen, nektar straffskuld etter siktinga om at ho har dikta opp ei straffbar handling.

- Ho er svært klar og bestemt på at dette er tull og at PST er på villspor, stadfestar advokat John Christian Elden i ein SMS til NTB.

Ifølgje han har PST fortalt Bertheussen at hovudbeviset mot henne skal vere eit kamera som ikkje verka då brannen oppstod natt til søndag 10. mars.

- Ho skjønnar ikkje problemet, då det var ho som i forkant av dette hadde klaga over at kameraet ikkje fungerte. Det hadde ikkje PST fått med seg, ifølgje avhøyret, skriv Elden. Ifølgje han sende Bertheussen skriftlege varsel i forkant av brannen.

- Vi reknar med at siktinga mot henne blir lagt bort, og at ressursane blir sette inn for å finne riktig gjerningsmann, legg advokaten til.

PSTs seniorrådgivar Martin Bernsen ønsker ikkje å kommentere kva som kom fram i avhøyret på torsdag eller om mistanken mot Bertheussen er like sterk som før avhøyret.

- Eg kan ikkje komme med ei vurdering av det, seier han.

Han ønsker heller ikkje å kommentere Eldens påstand om kameraet som ikkje skal ha verka.

- Vi kan ikkje kommentere slike ting, men vil la etterforskinga gå sin gang med dei skritta vi må ta, seier han.

Bertheussen vart torsdag gripen og sikta av PST.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...