Lange køar før generalforsamling i Mentor Medier

Pågangen var stor før generalforsamlinga i Mentor Medier måndag. Snart blir det klart om styreleiar Thomas Brunegård har tillit hos aksjonærane eller ikkje. 

Så stor var interessa blant aksjonærane i selskapet, som mellom anna eig avisa Vårt Land, at møtestarten måtte utsetjast med om lag ein halv time måndag. Møterommet i Håndverkeren i Oslo er fylt til randa.

Bakgrunnen for den ekstraordinære generalforsamlinga er striden mellom mediekonsernet og den oppsagde publisheren i Vårt Land, Åshild Mathisen. Ei gruppe aksjonærar har uttrykt mistillit til styreleiar Thomas Brunegård.

Konflikt

Bak mistillitserklæringa står den same eigargruppa som i mars sende kravet om ekstraordinær generalforsamling til konsernstyret, kort tid etter at den langvarige konflikten mellom konsernsjef Per Magne Tveiten og Vårt Land-redaktør Åshild Mathisen vart kjent.

Aksjonærane det er snakk om, er Stiftelsen Vårt Land Bladmisjon (eigardel på 5,58 prosent), Opplysningsvesenets fond (3,62 prosent), redaksjonsklubben i Vårt Land (2,2 prosent), Normisjon (1,99 prosent) og Diakonhjemmet (1,54 prosent).

- Vi opplever at visse aktørar har prøvd å gi inntrykk av at denne saka berre dreier seg om Vårt Land. Men dette handlar om fleire problemkompleks, deriblant styrebehandlinga av varselet om påstått trakassering av redaktør Åshild Mathisen og at ein er usikker på retninga som det noverande styret fører konsernet i, sa styreleiar Silje Kvamme Bjørndal i Stiftelsen Vårt Land Bladmisjon til Dagens Næringsliv tidlegare denne månaden.

- Krisemaksimering

Tidlegare konsernsjef Helge Simonnes meiner Mentor Medier kan bryte saman om det blir stilt mistillit til styreleiaren. Krisemaksimering, meiner styremedlem.

- Det å seie at konsernets eksistens er i spel i den aktuelle situasjonen, blir skremselspropaganda. Det kan lesast som eit innlegg frå nokon som har interesse av å setje situasjonen enda meir på spissen enn det er grunnlag for. Eller at ein vil få motstemmer til å teie, seier styremedlem Jens Barland til Vårt Land.

Barland viser til eit innlegg frå Simonnes, tidlegare sjefredaktør i avisa og tidlegare konsernsjef i Mentor Medier, publisert i Dagens Næringsliv. Han meiner Simonnes krisemaksimerer når han skriv at «faren er stor for at hele konsernet bryter sammen».

- På ei generalforsamling kan det berre stemmast over forslag som er laga på førehand. Ingen av dei store aksjonærane har meldt noko sånt som Simonnes skisserer. Det blir berre spekulasjonar, meiner Barland.

(©NPK)

Oslo 20180416.
Folk stod i kø før den ekstraordinære generalforsamlinga til Mentor Media AS måndag ettermiddag.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Oslo 20180416.
Sjefredaktør i Dagen Vebjørn Selbekk i kø før den ekstraordinære generalforsamlinga til Mentor Media AS måndag ettermiddag.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...