Møre

Lastebileigarar og sjåførar kritiserer einsidig pristenking

Noregs Lastebileierforbund og Yrkestrafikksjåførforbundet meiner bedrifter som kjøper transporttenester, tenker for mykje på pris og ikkje nok på sikkerheit.

Leiar Jim Klungnes i Yrkestrafikksjåførforbundet meiner dei som kjøper transporttenester er altfor lite bevisste på ansvaret sitt, skriv VG.

- Dei har eit juridisk ansvar som er lite handheva og praktisert. Mykje handlar om billegaste pris, med då må transportkjøparane tenke på kvifor det er så billeg, seier Klungnes, som sjølv er yrkessjåfør.

- Eit riktig og dekkjande ord for situasjonen på norske vegar no er kaos. Medlemmene mine har peika på dette kvar vinter i fleire år, seier han og viser til dei mange utanlandske vogntoga på norske vegar. Sidan årsskiftet har Statens vegvesen kontrollert nesten 10.000 køyretøy. Det var manglar på 4.439 av dei og 2.756 fekk køyreforbod.

Også direktør Geir A. Mo i Noregs Lastebileierforbund meiner dei som kjøper tenester, må ta ein større del av ansvaret.

- Dei har etter vårt syn eit heilt openbert juridisk ansvar for å spørje etter dokumentert kvalitet, seier han.

Harald J. Andersen i Virke meiner det er i alles interesse å kjøpe tenester frå aktørar som driv seriøst.

- Vi er opptekne av at det skal vere ordna forhold og konkurranse på like vilkår. Ingen er tent med at dei som driv ulovleg, får operere i Noreg.

(©NPK)

Både lastebileigarar og sjåførar meiner dei som kjøper transporttenester bør tenke meir på sikkerheit. Illustrasjonsfoto: Erlend Aas / NTB scanpix

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...