Møre

Maduro innsett som president i Venezuela

President Nicolás Maduro i Venezuela har teke fatt på seks nye år ved makta i eit land der økonomien er ruinert og regimet hans er meir isolert enn nokon gong.

Den 56 år gamle presidenten sikra seg attval med over tre gonger så mange stemmer som den næraste utfordraren då presidentvalet vart halde i mai i fjor. I ein seremoni torsdag vart han formelt innsett som president av høgsteretten i landet

- Eg går inn i den nye presidentperioden 2019-2025 med større ansvar og engasjement. Vi skal vinne!, skreiv Maduro i ei melding på Twitter kort tid før seremonien starta.

Sikkerheita i hovudstaden Caracas var skjerpa i samband med innsetjinga, og soldatar var utplasserte i gatene i den delen av byen der domstolen ligg.

Valresultatet i mai vart frå fleire hald fordømt, mellom dei frå USA som kalla det ugyldig. I samband med innsetjinga av Maduro, held USA fast ved fordømminga og varslar at dei vil hale oppe presset mot landet.

Med unntak av Mexico, har den såkalla Lima-gruppa, som består av totalt 14 latinamerikanske land, oppfordra Maduro til å gå av i den andre perioden sin som president og gi makta til parlamentet for eit demokratisk val.

Verken EU eller landa i Lima-gruppa har sendt representantar til innsetjinga. Men både Bolivias president Evo Morales og Cubas president Miguel Diaz-Cannel var blant gjestene som var på innsetjinga. Det same var Nicaraguas president Daniel Ortega og Tyrkias visepresident Fuat Oktay.

Maduro har kontroll over alle sentrale politiske institusjonane og får støtte frå militæret. Han har uttalt at han føler seg sterkare og meir legitim enn nokon gong, men mange skyldar han for at økonomien i landet ligg i ruinar.

(©NPK)

President Nicolás Maduro i Venezuela er innsett for ein ny seksårsperiode som president i landet. Foto: AP / NTB scanpix

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...