Møre

Magnus Carlsen har meldt seg ut av Norges Sjakkforbund

Magnus Carlsen skal framleis representere Noreg i internasjonale meisterskapar og turneringar sjølv om han har meldt seg ut av Norges Sjakkforbund.

I ei pressemelding send fredag skriv Norges Sjakkforbund (NSF) at forbundet fekk ei melding frå Magnus Carlsens far Henrik Carlsen 30. september. Der stod det mellom anna dette:

«Som indikert allerede i sommer ønsker Magnus med dette å melde seg ut av Norges Sjakkforbund,
og gjerne så raskt som det er mulig. Han vil benytte anledningen til fortsatt å representere Norge som
avklart med Fide og NSF på ettersommeren.»
Fide er Det internasjonale sjakkforbundet.

Carlsen var i møte med sentralstyret i NSF allereie 11. juli, nokre dagar etter kongressen i forbundet 7. juli. Ifølgje NSF skal verdsmeisteren allereie då ha signalisert at det var aktuelt å melde seg ut.

I pressemeldinga heiter det:

- Carlsen grunngir si utmelding med at eit stort fleirtal på NSF-kongressen i år hadde eit anna syn enn han på den såkalla Kindred-saka, der kongressen med eit klart fleirtal stemte nei til å inngå ein avtale med selskapet Kindred. I situasjonen sånn som den er no finn han det naturleg å melde seg ut. Han ser likevel ikkje bort frå at det kan vere aktuelt å melde seg inn igjen i NSF på eit seinare tidspunkt.

Henrik Carlsen kunngjer at Magnus har sett pris på NSFs praktiske bistand i samband med utmeldingsprosessen, mellom anna ved å sikre at han framleis kan representere Noreg i internasjonale meisterskapar og turneringar.

(©NPK)

Magnus Carlsen og Wesley So (t.h.) under VM i fischersjakk på Henie Onstad Kunstsenter sist laurdag. Verdsmeisteren har meldt seg ut av Norges Sjakkforbund. Foto: Berit Roald / NTB scanpix.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...