Møre

Markering mot rasisme til minne om Johanne Zhangjia Ihle-Hansen

Utenlandsadoptertes politiske utvalg og Antirasistisk Senter heldt onsdag ettermiddag lysmarkering i Oslo-gatene for 17 år gamle Johanne Zhangjia Ihle-Hansen.

Syttenåringen vart drepen før terrorangrepet på al-Noor-moskeen i Bærum 10. august. Stebroren hennar, Philip Manshaus (22), er sikta for drapet.

Ifølgje politiet har Manshaus forklart i avhøyr at han drap Ihle-Hansen fordi ho var av asiatisk opphav. Ihle-Hansen vart fødd i Kina og var adoptert til Noreg.

- Mange av offera for rasistisk og høgreekstremt hat i Noreg har vore barn og unge: Arve Beheim Karlsen, Benjamin Hermansen, mange av offera 22. juli, og no Johanne. Vi må bli mykje betre som samfunn til å verne barna våre mot rasisme og hat, seier leiar i Antirasistisk Senter, Rune Berglund Steen, i ei pressemelding.

Lysmarkeringa starta ved 17-tida på Jernbanetorget i Oslo med banner med bodskapen «hat treng motstand».

Vegen gjekk deretter til Stortinget, der mellom andre Oslos varaordførar Kamzy Gunaratnam (Ap) og ein av Ihle-Hansens nære venner heldt appellar. Undervegs var det fleire musikalske innslag, mellom anna med Hkeem, Kohinoor og Caspara.

Mange av deltakarane i lysmarkeringa hadde led-lys og små lamper, som dei sette framfor Stortinget forma som eit hjarte.

(©NPK)

Lysmarkering mot rasisme til minne om Johanne Zhangjia Ihle-Hansen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...