Møre

Medlemsvekst for Human-Etisk Forbund

Ved årsskiftet hadde Human-Etisk Forbund 90.656 medlemmer, ein vekst på éin prosent i løpet av fjoråret. Men veksten vart lågare enn tidlegare år.

Utmeldingstalet vart nesten fordobla i 2018 frå året før, samtidig som innmeldingstalet gjekk noko ned, skriv Fri Tanke.

Netto medlemsvekst enda på 874 personar. I 2018 melde 3.227 medlemmer seg ut, samtidig som 578 av medlemmene til forbundet døydde. Samtidig melde 4.653 personar seg inn.

Generalsekretær Trond Enger understrekar at Human-Etisk Forbund framleis har rekordhøge innmeldingstal.

- For dei fleste norske organisasjonar er rundt 5.000 innmeldingar i året veldig mykje. Vi opplever framleis ein rekordtilstrøyming til forbundet. Dei undersøkingane vi har tyder på at mange har eit positivt inntrykk av forbundet, så vi har eit stort potensial for vidare medlemsvekst, seier han.

Enger seier til Dagen at stadig fleire nordmenn ser på seg sjølve som ikkje-religiøse.

- Mange av desse følar seg nærast det humanistiske livssynet med trua på medmenneske, fridom, menneskerettar og vitskap. Det er livssynet vi står for, og eg jobbar for at så mange som mogleg som identifiserer seg med humanismen, skal tenke at Human-Etisk Forbund er det naturlege valet for dei, seier generalsekretæren til avisa.

(©NPK)

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...