Møre

Melkøya-brannen: Tillitsvald meiner høg gjennomtrekk av tilsette var ei viktig årsak

Få tilsette som har jobba der over tid, var ein viktig grunn til brannen på gassanlegget på Melkøya i Hammerfest, meiner forbundsleiaren i Safe.

Dei som jobbar på Melkøya-anlegget, har ikkje tilstrekkeleg kompetanse fordi dei ikkje jobbar der over tid, meiner forbundsleiar Hilde-Marit Rysst, ifølgje NRK.

– Det er sjølvsagt bra å ha mange nyutdanna kloke hovud, men ein treng òg ei stamme av folk som har vore der over tid. Anleggserfaring og anleggskjennskap kan ein ikkje lese seg til. Det må ein opparbeide seg, seier Rysst.

28. september braut det ut ein brann i ein av dei fem gassturbinane på anlegget utanfor Hammerfest. Petroleumstilsynet (Ptil) har påvist manglande systematisk tilnærming til bruk og utføring av avviksbehandling.

Også Bellona har granska brannen. Dei meiner brannen vart starta fordi olje frå ein varmevekslar lak inn i eitt av luftinntaka og tok fyr på grunn av feil i vedlikehaldet.

Pressetalsperson Eskil Eriksen i Equinor understrekar at deira tilsette har gjennomgått grundig opplæring og trening.

– Den siste tida har vi jobba systematisk med å rekruttere ressursar til Melkøya for å styrkjast på flerre område, som vedlikehald, seier han til NRK.

Han seier vidare at det enno er for tidleg å trekkje konklusjonar rundt brannårsaka.

(©NPK)

Det braut ut brann i produksjonsanlegga på Melkøya utanfor Hammerfest 28. september. Foto: Bjarne Halvorsen / NTB

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...