Møre

Minst 13 drepne i politiaksjon i Rio de Janeiro

Minst 13 menneske er drepne og 14 såra i ein politiaksjon i tre sentrumsnære favelaer i Rio de Janeiro, opplyser lokale styresmakter.

Tilstanden er alvorleg for den eine av dei såra, opplyser helsestyresmaktene i byen.

Favelaene som militærpolitiet aksjonerte mot, ligg ved den sentrumsnære Santa Teresa-bydelen, som er blant dei mest populære turistmåla i byen.

To gjengar som driv narkotikahandel har sidan onsdag kjempa mot kvarandre for å skaffe kontroll over favelaene, ifølgje lokale meldingar.

Militærpolitiet skriv på Twitter at aksjonen skjedde i favelaene Fallet, Fogueteiro og Coroa. Der vart styrkane «møtt av skot, og kampar braut ut», heiter det der.

- Då skotvekslinga var over, vart såra kriminelle funne på gatene og frakta til sjukehuset Souza Aguiar, skriv politiet.

Politiet har publisert bilde av tre automatvåpen, tolv pistolar og seks granatar som dei tok beslag i under aksjonen, og på eit videoopptak som lokalavisa O Dia har publisert, kan ein sjå politi legge drepne menneske inn i eit køyretøy.

Ein firedel av Rio de Janeiros befolkning på seks millionar menneske bur i favelaene.

Skotvekslingar finn ofte stad i favelaene i Rio de Janeiro under kampar mellom rivaliserande gjengar, eller når politiet aksjonerer mot dei.

(©NPK)

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...