Møre

Næringsministeren vil skrote brukthandellova

Vi må ha slutt på at ein må søke om løyve frå politiet for å selje brukte varer, seier Torbjørn Røe Isaksen (H). Han vil skrote heile brukthandellova.

Vi må ha slutt på at ein må søke om løyve frå politiet for å selje brukte varer, seier Torbjørn Røe Isaksen (H). Han vil skrote heile brukthandellova.

I eit engasjert innlegg på Høgre-landsmøtet på Gardermoen langa næringsministeren ut mot lover, forskrifter og skattar som stikk kjeppar i hjula for næringslivet. Ein av desse er brukthandellova, som regjeringa, ifølgje Røe-Isaksen, alt neste veke vil foreslå å skrote.

Sjølv om formålet med lova er å unngå sal av stolne varer, meiner næringsministeren ho gjer meir vondt enn godt.

- Lova stiller krav om at alle som ønsker å drive brukthandel i næringsverksemd må ha løyve frå politiet. Eg meiner politiet har betre ting å gjere enn å lese søknader om å få selje brukte anorakkar, sa han.

Han trekker fram Bergans som eit døme på ei bedrift som ville byrje med pant og gjenbruk av brukte klede, men som bestemte seg for å la vere etter at dei fann ut at dei måtte sende inn skriftleg søknad til politiet for kvar enkelt utsalsstad.

- Lova er frå den gongen netthandel var å handle nett. Men lova har levd i beste velgåande, sjølv om ikkje så mange av oss har høyrt om henne, sa næringsministeren.

Handelsorganisasjonen Virke har fleire gonger tatt til orde for å skrote brukthandellova, og er storfornøgd med at næringsministeren lyttar til dei.

- Kloden toler ikkje at vi bruker og kastar så mykje, og då er det openbert at eit lov som hindrar gjenbruk og ombruk må skrotast, seier administrerande direktør Ivar Horneland Kristensen.

(©NPK)

Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) på talarstolen under Høgre-landsmøtet. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...