Nederlandske riggtilsette varslar demonstrasjon i Oslo

Nederlandske arbeidarar skuldar det norske selskapet Borr Drilling for sosial dumping og varslar demonstrasjon utanfor kontoret i Oslo.

Fagforeininga Nautilus, som organiserer nederlandske sjøoffiserar, opplyser at ein delegasjon med arbeidarar skal reisa til Oslo for å demonstrera førstkommande fredag. Dei ønskjer samtidig å overlevera ein underskriftskampanje til styreleiar Tor Olav Trøim og styremedlem Fredrik Halvorsen.

Bakgrunnen er at Borr Drilling tidlegare i år kjøpte opp det nederlandske selskapet Paragon Offshore og seinare varsla store endringar.

«Den nye eieren, Borr Drilling, ønsker å nesten legge ned det tidlegere Paragon Offshore-kontoret i Beverwijk i Nederland, noe som innebærer en trussel for jobbene til mer enn 70 ansatte på kontoret eller på riggene», skriv fagforeininga.

- Vi har vore i samtalar med Borr sidan mai, og innsatsen vår har dreidd seg om å unngå oppseiingar. Dersom oppseiingar ikkje kan unngåast, noko det no ser ut til, er målet å sikra sluttpakkar som i det minste må vera på det nivået som er vanleg i Nederland, seier Bert Klein i Nautilus.

Fagforeininga viser til at Borr Drilling har stillingsutlysingar ute på nettsidene sine, samtidig som tilsette i Nederland risikerer å missa jobbane.

- Det er merkeleg, sidan Borr-leiinga hevdar at det ikkje er nokon jobb å gjera for Paragon-tilsette lenger. Det verkar som sosial dumping, seier Klein.

Arbeidarane har også tidlegare i sommar demonstrert mot den norske eigaren i Nederland. NTB har utan hell prøvd å koma i kontakt med Borr Drilling for kommentarar i saka.

(©NPK)Jubel og glede daåkonsernsjef Simon William Johnson ringde med bjella saman med blant andre finansdirektør Rune Magnus Lundetræ (t.h.) under bjølleseremonien for Borr Drilling på Oslo Børs i august i fjor. No skuldar nederlandske arbeidarar selskapet for sosial dumping og varslar demonstrasjon i Oslo. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...