Nesten 200 døde i flaumkatastrofen i Japan

Talet på stadfesta omkomne etter den verste flaumkatastrofen i Japan på fleire tiår har auka til 199, opplyser styresmaktene. Titals personar er framleis sakna.

Redningsarbeidet fortset torsdag med stor styrke, opplyser talsperson Yoshihide Suga i den japanske regjeringa.

Tysdag begynte vassmassane endeleg å trekke seg tilbake etter at det kraftige regnvêret gav seg måndag. Håpet om å finne overlevande er likevel redusert for titusenvis av redningsarbeidarar etter kvart som dagane går.

Statsminister Shinzo Abe har avlyst ein planlagt utanlandstur denne veka og reiser i staden rundt til fleire av dei hardast ramma byane sørvest i landet.

Minst 10.000 menneske har måtta evakuere heimane sine. Abe gjentok torsdag løftet sitt om at han og regjeringa vil gjere sitt ytste for at livet til folk raskt kan vende tilbake til normalen.

Japan gjennomgår tunge regnsesongar tidleg om sommaren kvart år, men i år har det komme rekordstore mengder. Enkelte stader har det falle over 1 meter regn på svært kort tid.

(©NPK)Ein mann ryddar opp i det som er igjen av huset hans etter flaumherjingar i byen Hiroshima. Foto: Ryosuke Ozawa / AP / NTB scanpix

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...