Møre

NHO: Ekspressbussane blir trua av kollaps

Nettverket av ekspressbussar kan kollapse på grunn av svikt i talet på reisande etter at smitteverntiltaka vart innførte i mars. No ber næringa om hjelp.

I ei pressemelding onsdag morgon seier direktør Jon H. Stordrange i NHO Transport at talet på reisande med ekspressbussane har falle kraftig etter at smitteverntiltaka vart innført 12. mars. Han peikar på at bussnettverket utgjer samfunnskritisk infrastruktur og at han difor ber om hjelp frå styresmaktene for å halde oppe eit minimumstilbod.

Stordrange viser til at både togtransporten og flyselskapa har fått omfattande finansiell støtte. Ekspressbussane på si side får inga offentleg støtte.

– Overfor fly og tog har styresmaktene vore raskt på banen, og det skal dei ha ros for. Men for mange er det ikkje mogleg å ta fly eller tog dit dei skal, og også for desse må ein sørge for at det blir halde oppe eit minimumstilbod. Ikkje alle har eigen bil, og for desse gruppene representere ekspressbussane eit viktig tilbod, seier Stordrange som no har skrive eit brev til styresmaktene der det blir bede om støtte til næringa.

Ifølgje NHO Transport har togtrafikken fått 550 millionar kroner utover den statlege støtta dei elles får i krisehjelp på grunn av virusutbrotet.

For luftfartens del kjøpar staten no ekstra 246 ruteflygingar per veker med store fly, og 96 ruteflygingar med mindre fly per veke, etter forhandlingar med NHO Luftfart.

(©NPK)

NHO Transport fryktar parkerte busser dersom ikkje regjeringa grip inn med støtte til landets ekspressbussar som slit med låge passasjertal under koronapandemien. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...