Noreg frys nye lisensar på eksport av forsvarsmateriell til Saudi-Arabia

Noreg vil ikke lenger gi nye lisensar for eksport av forsvarsrelatert utstyr til Saudi-Arabia, opplyser utanriksminister Ine Eriksen Søreide (H).

Noreg vil ikke lenger gi nye lisensar for eksport av forsvarsrelatert utstyr til Saudi-Arabia, opplyser utanriksminister Ine Eriksen Søreide (H).

Det er ikkje lenger tillatt å eksportere norske våpen og ammunisjon til Saudi-Arabia. No vil regjeringa heller ikke gi nye lisensar for eksport av forsvarsrelatert utstyr, såkalla B-materiell.

- Vi har bestemt at det i den noverande situasjonen heller ikke blir gitt nye lisensar for eksport av andre typar forsvarsmateriell eller fleirbruksvarer til militært bruk til Saudi-Arabia. Vi stoppa behandlinga av nye søknadar for ei tid sidan medan vi venta på denne avgjerda, skriv Eriksen Søreide i ein epost til NTB.

- Grunnen for dette tiltaket er ei heilskapsvurdering av utviklinga den siste tida i Saudi-Arabia og regionen og den uoversiktlege situasjonen i Jemen, legg ho til.

Det siste året har det blitt selt B-materiell for meir enn 41 millionar kroner til Saudi-Arabia. Det er ein stor auka frå 23.000 kroner i 2016.

Fleire hjelpeorganisasjonar og opposisjonsparti har den siste tida kravd at Noreg stoppar eksport av B-materiell til det oljerike kongedømmet. Det kjem både av krigen i Jemen og drapet på den saudiarabiske journalisten Jamal Khashoggi i Saudi-Arabias konsulat i Istanbul.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...