Møre

Norsk hockeydommar trekker seg frå finalekamp etter hets

Hovuddommar Roy Stian Hansen har valt å trekke seg frå å dømme NM-finalane i ishockey. Årsaka er reaksjonane han har fått så langt i serien.

Det skriv Norges Ishockeyforbund i ei pressemelding måndag under tittelen «NIHF aksepterer ikkje dommarhets». Hansen skulle etter planen dømme oppgjeret til kvelden mellom Frisk Asker og Storhamar. Det vil han no ikkje gjere. Berre timar før kampen blir det stadfesta at Hansen trekker seg.

- Eg kan stadfeste at han gjer det på grunn av presset som har vore på den næraste familien hans og han sjølv. Det er alvorleg. Det er ikkje uvanleg at dommarane får kritikk for avgjerder under kamp og etterpå, men her har det eskalert altfor langt og lengre enn vi kan akseptere, seier ishockeypresident Tage Pettersen til NTB.

Ei annullering av eit Storhamar-mål i den femte kampen er blant situasjonane som har skapt reaksjonar. Ishockeyforbundet står på at avgjerda var korrekt.

- Vi aksepterer ikkje hets av verken spelarar eller dommarar, og det er urovekkjande at dette kjem frå vår eigen hockeyfamilie i tillegg til engasjerte supporterar, skriv Pettersen i pressemeldinga.

Storhamar-trenar Fredrik Söderström var blant dei som var knallharde etter at laget fekk eit mål som kunne avgjort den femtefinalekampen annullert. Han er tydeleg på at det finst grenser for kva ein seier til dommarane.

- Hets eller truslar er heilt uakseptabelt. Det er heilt klart. Hets og truslar må òg skiljast frå kritikk, seier han til Hamar Arbeiderblad.

Det er førebels ikkje klart kven som dømmer oppgjeret på måndag, som er det sjette i finaleserien som Frisk Asker leier 3-2.

Roy Stian Hansen vil òg vere uaktuell dersom NM-finalen går til ein sjuande kamp.

(©NPK)

Det går hardt for seg i finaleserien mellom Frisk Asker og Storhamar. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...