Norsk statsborgar arrestert for bestillingsdrap på kona i Pakistan

Ein mann i 60-åra busett i Oslo er sikta for medverking til drap i Pakistan, ved å ha bestilt drap på kona, og for medverking til drapsforsøk på to andre.

Mannen blei arrestert i bustaden sin i Oslo tysdag, opplyste Oslo politidistrikt på ei pressekonferanse torsdag.

Drapet skjedde i ein forstad til Lahore i Pakistan 31. mai 2017. Ein person blei arrestert like ved og erkjente drapet.

- Han sa at han var blitt instruert av den norske ektemannen til avdøde, fortel Anne Alræk Solem, leiar for seksjon for alvorlege valdssaker.

Han skal også ha gjort omfattande forsøk på bestikkingar mot pakistansk politi.

I Noreg i over 40 år

Den arresterte er opphavleg frå Pakistan, men har budd i Noreg i over 40 år. Han er ikkje tidlegare straffedømt, opplyser Solem. Kvinna var den kone nummer to for mannen, etter at han i 2006 reiste til Pakistan og gifta seg.

- Etterforskinga har gått føre seg utan at den sikta har vore kjent med dette, fortel politiadvokat Sturla Henriksbø, som er påtaleansvarleg i saka.

Ifølgje TV 2 har Oslo-politiet etterforska saka i eitt år, men politiet ønskjer ikkje å kommentere tidsrommet.

- Prøvde å drepe slektningar

Drapsforsøka skal ifølgje politiet ha vore slektningar som den sikta hadde noko uoppgjort med.

Overfor ein pakistansk TV-kanal har mannen som blei arrestert for drapet i Pakistan, hevda at han blei lovd 100.000 rupi (om lag 6.600 norske kroner), men han hevdar han berre fekk 11.000 rupi, fortel TV 2.

Mannen i 60-åra vert famstilt for varetektsfengsling torsdag ettermiddag. Mannen nektar straffskyld.Politiadvokat Sturla Henriksbø og Anne Alræk Solem, leiar for seksjon for etterforsking av alvorlege valdssaker, under pressekonferansen torsdag. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...