Møre

Norske politikarar om terrorangrepet: Vondt, mørkt, trist

Statsminister Erna Solberg seier terrorangrepet i New Zealand viser kor viktig det internasjonale arbeidet mot ekstremisme er.

- Det er ei påminning om at vi er nøydde til å slåst mot ekstremisme i alle former. Det dette ser ut som, er eit terrorangrep frå høgreekstreme mot innvandrarar og flyktningar, og sjølv om det er på andre sida av jordkloden, så er det ei sterk påminning om kor viktig det er for oss alle å bidra til at vi får ned spenningar, jobbar mot ekstremisme, og at vi at har solidaritet med kvarandre når noko sånt skjer, seier statsminister Erna Solberg (H) til NRK.

Den mistenkte posta eit manifest på nettet i samband med angrepet.

- Det gir dessverre assosiasjonar til ein situasjon i Noreg, som er noko av det verste i vår tid. Det viser at det internasjonale arbeidet mot ekstremisme er ekstremt viktig. Men først og fremst så sørgjer vi i dag over alle dei drepne og såra og ikkje minst gir solidaritet til familiane deira.

Rammar blindt

Fleire norske politikarar fordømte tidleg fredag morgon terrorangrepet mot to moskear på New Zealand.

- Vi må på det sterkaste fordømme terrorangrepet på uskuldige samla for fredeleg fredagsbønn i moskeen i New Zealand, seier Abid Raja (V).

- Alles tankar går til offera og familiane deira. Vi må kjempe mot alle typar ekstremisme, og ekstremismen rammar blindt og oss alle, skriv Raja.

Mørkt

Også næringsminister Torbjørn Røe Isaksen sender tankar og medkjensle til alle som er ramma.

- Eit terrorangrep på truande som går til fredagsbønn. Eit angrep på uskuldige berre fordi dei trur på Allah. Så mørkt, skriv Torbjørn Røe Isaksen på Twitter.

Knut Arild Hareide (KrF) skriv at det er vondt og uendeleg trist å vakne opp til nyheitene om terrorhendinga på New Zealand.

- Denne gongen er det uskuldige muslimar i ein moské som er ramma, skriv han og sender tankar og medkjensle til heile folket på New Zealand som opplever ein slik katastrofe.

(©NPK)

Statsminister Erna Solberg meiner det er viktig å slåst mot ekstremisme i alle former.
Foto: Pontus Höök / NTB scanpix

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...