Northug knuser bok-konkurrentane, opplag på 62.000

Petter Northug er i ein eigen klasse blant mange sportsbøker i haust. Langrennsprofilen sel så det gnistrar.

Få dagar etter utgivinga i slutten av oktober gjekk boka «Min historie» (skriven av Jonas Forsang) om Northug inn på bestseljartoppen til bokhandlarane.

- Eg hadde nesten gløymt kor godt det følast med ein førsteplass. Dette er inspirerande, var Northugs kommentar til NTB om suksessen.

Boka er no oppe i eit opplag på 62.000. Den er nyleg seld til Estland, er ute på marknaden i Finland og skal snart også lanserast i Sverige, alle tre land med sterk langrennstradisjon.

NTB har bedt om ei salsrangering frå Bokhandlerforeningen for til og med førre veke. Dette gjeld sal i heile 2018, og utgjevingstidspunktet kan spele inn.

«Min historie» ligg på åttandeplass i kategorien sakprosa. Der toppar Thomas Erikssons «Omgitt av idioter».

Det er langrenn også nærmast Northug blant sportsbøkene. Oddvar Brå-prosjektet «Oddvar Brå - et skiløperliv» (forfattar Thor Gotaas) ligg på 32.-plassen.

Løparfamilien Ingebrigtsen er blitt eit norsk fenomen etter TV-serie og storsuksess på friidrettsbana. Pappa Gjerts «Kunsten å oppdra en verdensmester» ligg som nummer 65.

Fotballprofilen Bernt Hulsker fortel om sitt liv og karriere i «Alt fra Hulken» og kjem inn som nummer 79.

Otto Ulseth har skrive historia om fotballtrenaren Nils Arne Eggens liv og karriere i «Nils Arne - et liv i svart og hvitt». Den ligg førebels på plass 91.

(©NPK)

Petter Northug har i samarbeid med forfattar Jonas Forsang gitt ut boka «Min historie». Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Petter Northug er ein vinnar i bokmarknaden. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...