Norwegian fekk rekordresultat i andre kvartal

Norwegian hadde eit resultat før skatt i andre kvartal på 369,6 millionar kroner. Veksten dette kvartalet er den høgste i historia til selskapet.

Til samanlikning hadde flyselskapet ein minus på 909 millionar kroner etter same periode i fjor.

Driftsresultatet blei 153,6 millionar kroner, mot minus 863 millionar kroner i same periode i fjor, medan driftsinntektene var 10.227 millionar kroner. I andre kvartal i fjor var driftsinntektene på 7.775 millionar kroner.

Til saman flaug 10 millionar passasjerar med Norwegian i andre kvartal - ein auke på 16 prosent. Fyllingsgraden i andre kvartal har halde seg på eit høgt nivå, 86,8 prosent i år mot 87,7 i fjor, skriv selskapet i ei pressemelding.

- Det er gledeleg å leggje fram eit godt resultat med reduserte kostnader trass i ein sterk vekst dette kvartalet. Framover skal veksten minke og vi skal hauste av det vi har sådd, noko som vil gagne kundar, tilsette og aksjonærar, seier konsernsjef i Norwegian, Bjørn Kjos.

(©NPK)Norwegian-sjef Bjørn Kjos har grunn til å smile etter at selskapet oppnådde sin høgste kvartalsvekst nokosinne i andre kvartal i år.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...