Møre

19 sikta i belgisk kampfiksingssak

Den belgiske påtalemakta har sikta 19 personar i samband med kampfiksingsskandalen som er under opprulling i landet.

Samtidig bekreftar påtalemakta i landet at i alt ni personar sit fengsla i saka.

Tidlegare fredag melde det belgiske nyheitsbyrået Belga at belgisk politi natt til fredag skal ha arrestert fleire i samband med saka.

Onsdag vart det gjennomført 57 politirazziaer i fleire land som følgje av kampfiksingsmistankane i belgisk fotball. 44 av razziaene fann stad i Belgia, og også i Frankrike, Luxembourg, Kypros, Montenegro, Serbia og Makedonia vart det gjennomført aksjonar.

I Belgia slo politiet til mot fleire av dei største fotballklubbane. Blant dei arresterte personane var tidlegare Anderlecht-styreleiar Herman Van Holsbeeck, noverande Brugge-trenar Ivan Leko og fotballdommarane Bart Vertenten og Sebastien Delferiere, ifølgje avisa Le Soir.

Leko er seinare lauslaten, og torsdag fekk han støtte av leiinga i den belgiske storklubben.

- Klubben ser ingen grunn til at den skal avslutte tillitsforholdet med Ivan Leko, verken som menneske eller trenar, opplyste Brugge i ei fråsegn.

Også den kjente fotballagenten og tidlegare sportssjefen i Charleroi, Mogi Bayat, skal ha blitt arrestert i razziaene.

Påtalemakta har tidlegare opplyst at lista over mistenkte i tillegg omfattar styremedlemmer i klubbar, dommarar, ein tidlegare advokat, eit rekneskapsfirma, gullsmedforretningar, trenarar, journalistar og moglege samarbeidspartnarar.

Kampane på nivå to i belgisk fotball i helga blir ikkje spelt som følgje av etterforskinga. Det er landskamppause i toppserien.

(©NPK)

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...