Møre

Møre

Ny eigar for Telebygget

Telebygget husar i dag Norsol, Brun&Blid, Klanglab og Bønehuset i Volda, samt at Telenor framleis leiger areal i det bakarste bygget. Foto: Liv Jorunn Nyhagen

Telebygget Volda AS, eigd av Asbjørn Simonnes, har no kjøpt Telebygget i Volda sentrum. Målet er å få allsidig drift i huset.

Møre
Møre

Publisert:

– Dei eksisterande leigetakarane held fram, og i tillegg vil vi arbeide for å få inn nye leigetakarar i dei ledige lokala, seier Simonnes, som håper å få såpass drift i bygga at det går rundt.

– Ein må vere litt Volda-patriot, slår han fast, og synest dette er eit spennande prosjekt.

Pussar opp

Simonnes har planar om å oppgradere ein del av bygningsmassen, og han fortel at det er nok å ta tak i framover.

– Telebygget er frå 1960-talet, og må følgjast opp og stellast med. Det var eit viktig bygg for Volda i si tid, med mange arbeidsplassar, forklarer Simonnes. Han hadde i utgangspunktet håpt å få inn att ungdomsklubben i deira tidlegare lokale i 2. etasje, men sidan dei har funne seg anna lokale og dette ikkje lenger er aktuelt, ynskjer han å opne for allbruk av denne etasjen.

– Folk som kan tenkje seg å leige lokale, til dømes til mindre konsertar eller andre typar arrangement, må gjerne ta kontakt, seier han, og viser til at russen hadde arrangement der på fredag.

– 2. etasje er på rundt 400 kvadratmeter, har eit fint kjøken og stor veranda. Det er plass til mange personar der, opplyser Simonnes.

Langvarig prosjekt

I 1. etasje vil leigetakarane Norsol, Brun&Blid og Bønehuset i Volda halde fram sine leigeavtaler. Bønehuset er eit nytt tilskot til det kristne kulturlivet i bygda, og Simonnes fortel at det allereie har vore fleire arrangement der sidan opninga i starten av april.

– For meg er dette eit litt langvarig prosjekt, der eg tek litt i gangen, forklarer huseigaren. Simonnes har kjøpt begge bygga på tomta, men eig ikkje grunnen dei står på.

– Det vert bygsel vidare, seier han.

Også det bakarste bygget eignar seg for utleige, og Simonnes kan tilby fleire hundre kvadratmeter med lokale der, til dømes til kontor.

– Telebygget ligg fint og sentralt til. Det må vere fint der til 17. mai, og vi skal gjere ein del med uteområdet før den tid, seier huseigaren. Som Volda-patriot er Simonnes klar på at vi må prøve å få gjort meir med Volda sentrum.

– Det er potensial her, slår han fast, og poengterer at han ikkje ville satsa om han ikkje hadde tru på bygda og prosjektet.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...