Møre

Møre

Voldarussen i ei klasse for seg:

Samla inn rekordsum til Kreftforeininga

Aksjonskomiteen: F.v. Marie Brænde, Lea Magerøy, Eirin Linge, Julie Kolnes og Sunniva Håvik. Foto: Erling Olav Storegjerde

For andre året på rad har Voldarussen sett ny innsamlingsrekord til Kreftforeininga sitt «Krafttak mot kreft». Dei samla inn heile kr 296.003, som går til forsking på kreftformer med låg overlevingsprosent.

Møre
Møre

Publisert:

– Vi hadde ei lita målsetjing om å samle inn like mykje som Voldarussen gjorde i fjor, då dei sette ny fylkesrekord med rundt kr 287.000. Men vi hadde ikkje turt å håpe på dette resultatet, smiler jentene i aksjonskomiteen ved Volda vgs., Marie Brænde, Lea Magerøy, Eirin Linge, Julie Kolnes og Sunniva Håvik.

Men etter at resultatet er talt opp, så har dei enda på kr 296.003. For å vere heilt nøyaktig.

Det er meir enn kr 100.000 meir enn nummer to i fylket, Spjelkavik vgs.

Sjølv om det er tydeleg at dei tykkjer det er litt stas å ha samla inn mest, så understrekar dei at dette ikkje er ein konkurranse.

– Vi er glade for å kunne vere med og støtte ei så viktig sak, seier Julie Kolnes.

Aktive i sosiale media

Størsteparten av rekordsummen er samla inn på «gamlemåten», og heile 114 av Voldarussen melde seg frivillige til å bere bøsser.

– Dei har gjort ein kjempeinnsats, og vore rundt i alle grendene i Volda og Ørsta. Gjevargleda har vore enorm, og alle vi har møtt har vore veldig hyggelege, seier Lea Magerøy.

Men der Voldarussen 2019 verkeleg har skilt seg ut, er korleis dei har nytta sosiale media for å få innsamlingsaksjonen ut til flest mogleg.

– Vi har vore veldig aktive, og delt innsamlingsaksjonen til så mange som mogleg, og fått god respons. Vi har også gitt folk moglegheita til å nytte Vipps for å støtte aksjonen, seier Sunniva Håvik.

I tillegg har aksjonskomiteen kontakta næringslivet på Søre Sunnmøre.

– Fleire bedrifter har vore med og gitt, noko vi set stor pris på, seier Eirin Linge.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...