Møre

Møre

Sanitetslaget ankar dommen

Sanitetslaget har bestemt seg for å anke dommen i saka mot Tomteservice As, i saka der utbyggjarfirmaet trekte seg frå kjøpet av Sanitetshuset i Volda. No vil dei mellom anna kalle inn folk frå administrasjonen i Volda kommune som vitne i retten.

Møre
Møre

Publisert:

Dom i saka vart avsagt 1. juni i Søre Sunnmøre tingrett. Tomteservice As sin advokat er ført opp med Reidar Andresen v/advokatfullmektig Martin Dyb. Reidar Andresen er også kommuneadvokat for Volda kommune. Volda Sanitetslag sin advokat er Odd Arne Nilsen.

Les også: Har ikkje hatt styremøte om Sanitetshussaka

Les også: Habilitet gjeld også for dei som legg til rette

Les også: Kommuneadvokaten med tette relasjonar til Tomteservice


Les også: Har følgt råd frå advokat

Les også: Eit forsøk på å skjule sine spor?


Les også: Veto mot å sjå på kommunen sine roller i saka

Dommen er feil

Møre har vore i kontakt med advokat Odd Arne Nilsen og han kan opplyse at han vil anke saka på vegner av Volda Sanitetslag. Dette vil skje i løpet av veka og i god tid før fristen på å anke saka går ut 5. juli. Grunngjevinga han gir er at dommen er feil, og difor vil dei ha ny handsaming av den. Han viser også til oppslaget i Møre tysdag, som synleggjer kontakta mellom kommuneadvokat Reidar Andresen, Volda kommune og styret i Tema Holding As som er eigar av Tomteservice As.

Forholdet var ikkje kjent

– Eg kan bekrefte at forholdet mellom advokaten og kommunen ikkje vart tatt opp i rettssaka i mai. Fram til dagens Møre, tysdag 26. juli, var det også heilt ukjent at kommunen og Tomteservice sin advokat hadde vore med på å forme ut brevet som vart sendt 26. april til eigedomsmeklaren, seier Odd Arne Nilsen.

Vil kalle inn folk frå administrasjone

– Heile saka er spesiell. Først tok kommunen kontakt med Sanitetslaget og ville forhandle om kjøp av eigedomen. Då meklaren bad kommunen gi bod på eigedomen saman med andre interessentar, var svaret til kommunen å skifte frå å vere ein forretningsdrivande aktør som kjøpar, til plutseleg å opptre som planmynde og sende ny melding til seljar. Då med ein trussel om at kommunen kunne finne på å bandleggje eigedommen og dette måtte andre interessentar vere klar over. Denne kontakta vart gjort av administrasjonen utan noko forankring i vedtak eller konkrete planar. Og når ein ser korleis dette vart gjort, skjønar eg godt at kommunestyret sine medlemmar ønskjer å vite meir om dette. Vi vil anke saka og vil no i ankeomgangen be folk frå administrasjonen vitne for å forklare seg om kva som var bakgrunnen for dette brevet, seier Nilsen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...