Møre

Møre

Tormod Eldholm

- Sjekk snøskredfaren før du går

Tormod Eldholm. (Arkivfoto)

Tormod Eldholm fortel at det i dag og i morgon er moderat snøskredfare i fjella. Men ein skal likevel vere varsam.

Møre
Møre

Publisert:

Det har ikkje vore det beste påskevêret til no, men no viser vêrmeldinga påskesol. Dermed er det nok mange som vil ta turen på fjellet og på bratte fjelltoppar. Før ein legg ut på langtur må ein sjekke snøskredfaren.
- Måndag og tysdag var det betydeleg snøskredfare i fjella, men i dag, onsdag, og i morgon er det gått ned til moderat snøskredfare. Den snøen som kom tysdag har no sett seg, fortel leiar i Røde Kors hjelpekorps Tormod Eldholm og legg til at sjølv om det er moderat kan det gå skred.

Les teksten
Eldholm fortel at sjølv om det er moderat snøskredfare skal ein vere merksam.
- Skal du på bratte fjelltoppar må du ha med spade, skredsøkjar og søkjestong. Det er også ganske skiftande ver så ta også med ekstra klede. Før ein skal ut på tur må ein sjekke nettstaden varsom.no for å sjå kva snøskredfaren ligg på, men det er ikkje nok å berre sjå kva grad det er på, det er også veldig lurt å lese teksten som står under, oppmodar han.

- Og dersom det skal skje noko, og ein treng hjelp?
- Då må ein ringe politiet, seier han.

Fokksnøen er problemet no
Onsdag og torsdag står det på varsom.no at det er moderat snøskredfare. Under står det: I høgda er fokksnø problemet, unngå leområder. I låglandet kan det gå våte skred i bratt terreng. Fokksnøflak som kom måndag vert venta å ha stabilisert seg noko og det vil krevje stor tilleggsbelasting for å løyse ut skred i desse flaka. Det vert venta at den kraftige vinden har lagt ut store skavl over ryggar og egger, hovudsakleg mot aust. Ver merksam på at renner og formasjonar i fjellet kan gjere det vanskeleg å vurdere kva som er skavl og kva som er fast grunn. Noko ny snø og vind av skiftande retning vil gi moglegheit for mindre, ferske nysnøflak i fleire himmelretningar. I ferske nysnøflak vil det vere mogleg å løyse ut mindre skred med liten tilleggsbelastning. Moglegheit for stigande temperatur og nedbør som regn vil auke sjansen for våte skred i bratte heng under om lag 700 meter over havet.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...