Møre

Møre

Sol i Sollidalen under Skytingens dag

For heile familien. Frå venstre: Unn Silden, Samund Åmelfot, Sivert Åmelfot, Ståle Åmelfot og Thea Åmelfot. Foto: Arr.

Det var eit yrande liv i Sollidalen under Skyringens dag. I tillegg var det dugnadsarbeid i kafeen og i paviljongen. Mange nytta også parkeringsplassen for tur til Helgehornet.

Møre
Møre

Publisert:

Ei familie som møtte opp tidleg var familien Åmelfot. Far Stål driv litt jakt og eldste son Sivert har vore litt med og dei hadde tydelegvis tatt i eit gevær tidlegare. Grunnstillinga var inne hos begge. Dei to yngste – Thea og Samund – hadde ikkje mykje erfaring, men viste gode takter og kunne godt tenkje seg å stille på trening for å bli betre. Dette syntest dei var gøy. Og når alle andre skaut så kunne ikkje mor Unn vere dårlegare og ho gjorde det skarpt.

Ein sport for heile familien

– Dette er ein sport for heile familien, seier leiar av Volda Skyttarlag, Kaja Kalvatsvik Bolsø. – For oss er det viktig at folk får prøve seg og finne ut at det er ikkje så mykje som skal til for å ha det gøy med denne sporten. Skal ein i toppen nasjonalt og internasjonalt er det sjølvsagt mykje trening som skal til, men for dei fleste er det å bli litt betre som er målet. Difor er Skytingens dag eit viktig arrangement.

Trudde det var vanskeleg

Siw-Helen Villa Reiakvam var overtalt av venene sine til å prøve.

– Eg prøvde for ein del år sidan og trudde ikkje eg skulle få det til, men så gjekk det veldig greitt i dag, sa ho. Sjølvsagt litt å justere på stilling og slikt, men med ei runde med 47 av 50 poeng var ho strålande nøgd.

– Dette var gøy, uttalte ei smilande blid Siw-Helen der ho stod i solskinet med diplom og medalje.

Få deltakarar

– Det kunne sjølvsagt ha vore fleire som prøvde seg enn dei 28 som deltok, men det kan vel skuldast ei blanding av flott vêr og at vi kom litt seint i gong med marknadsføringa, seier Kaja, og held fram.

– Det har likevel vore jamt med folk på 100 meterbana kor folk har skote ei prøverunde med fem skot og så tre rundar med fem skot i kvar. Mange har talent, og med ei jakke og litt instruksjon vil dei kunne forbetre seg raskt. Det er berre å kome på trening i Sollidalen tysdagane. Utstyr kan ein få låne av laget.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...