Møre

Møre

Solid utvikling for SpareBank 1 Søre Sunnmøre

Foto: Erling Olav Storegjerde

- Vi har fått ein god start på året og utsiktene for regionen vår er gode, seier banksjef Stig Brautaset når han legg fram resultatet for første halvår i 2018. Han meiner det ligg til rette for framleis god utvikling resten av året.

Møre
Møre

Publisert:

SpareBank 1 Søre Sunnmøre fekk eit halvårsresultat før skatt på kr. 62,4 mill. Til samanlikning var dette på kr. 39,1 mill. i fjor. Eigenkapitalavkastinga er på 9,7 %.

– Det er stor aktivitet i personmarknaden, og banken aukar sin marknadsandel i dette segmentet, seier Brautaset og syner til ein 12-månadersvekst i personmarknaden på 6,7 %. Innskotsveksten dei siste 12 månadane er på 5,7 %.

- I bedriftsmarknaden satsar vi primært på små og mellomstore bedrifter, og vi ser føre oss vekst på dette området framover.

Styrka soliditet

I ei pressemelding seier Brautaset at banken har ei positiv utvikling på ytre Søre, og at han er svært tilfreds med dette.

- Banken framstår som konkurransedyktig og organisasjonen arbeider målretta og godt i alle våre marknadsområde.

Brautaset fortel at den største oppgåva hans sidan han tok til i jobben som adm. dir. 1. august 2016, har vore å styrke soliditeten til banken. Når han tok til var den reine kjernekapitalen til banken nede under 13 %, og det kom regulatoriske krav om at denne må vere minst 15,1 %.

– Ved utgangen av andre kvartal 2018 var denne auka til 17,41 % for konsernet. Med banken sin solide posisjon på soliditet, har SpareBank 1 Søre Sunnmøre gode føresetnadar for vekst, seier Brautaset.

Sluttpakkar

Brautaset legg vekt på at banken har ei fokus på effektivisering og forenkling, og har sett i verk tiltak for å reduserer talet på årsverk i banken.

- Det er i fjor og i år inngått avtalar om arbeidsopphør og førtidspensjonering av tilsette. Det er i dette kvartalet kostnadsført kr. 4,5 mill. i estimat på framtidige kostnadar for dette, og i første halvår i fjor vart det kostnadsført liknande kostnad på kr. 5,5 mill. Avtalane har varierande lengd, og desse tiltaka vil få ein kostnadsreduserande effekt gjennom 2018 og 2019, seier Brautaset.

Alle tilsette frå 62 år og oppover har takka ja til sluttavtale.

- Organisasjonen er no organisert slik at ein kan takle vekst utan auke i årsverk. Banken har arbeidd med å tilpasse organisasjonen med fokus på rett kompetanse, dimensjonering og organisering for dei framtidige utfordringane banken står over for. Vi ventar at dette vil få full effekt utover i 2018, seier adm. dir. Stig Brautaset i pressemeldinga.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...