Møre

Møre

Globalskolen:

- Stor interesse for oss og saka vår

* Rektor ved Globalskolen, Lilli Brenne Røv. Foto: Globalskolen

Tysdag var representantar frå Globalskolen og foreldrerepresentantar til stades under høyringa i Kyrkje-, Forsking- og Undervisningsdepartementet. Der fekk dei lagt fram sine argument, og rektor ved skulen, Lilli Brenne Røv, fortel at det vart vist stor interesse for saka.

Møre
Møre

Publisert:

Representantane frå Globalskolen fekk tysdag ta del i høyringa på Stortinget, og rektor ved Globalskolen i Volda, Lilli Brenne Røv, synest dei fekk lagt fram sine argument på ein god måte.

– Sjølv om det ikkje var sett av mykje tid, så fekk likevel vår representant, Sverre Lauvdal, som er dagleg leiar for Globalskulen, sett fram våre argument i saka. Han fekk mange spørsmål undervegs, og det verka som det var stor interesse for oss og for saka, og det ser vi på som positivt, seier Røv.

Får støtte frå fleire parti

- Det er berre organisasjonar som har høve til å kome med uttale i ei slik høyring, og vi fekk kome saman med Fleksibel Utdanning Norge (FUN). Det kom også fleire foreldrerepresentantar. Foreldre til elevar ved Globalskolen har også samla inn 2.700 underskrifter som dei har levert på Stortinget tidlegare, fortel Røv. Ho er glad for at så mange parti har kome ut og støtta dei.

– SV, KrF og Senterpartiet har alle uttrykt støtte for oss, og no har også Venstre sagt at dei vil kjempe for at ordninga skal verte vidareført, fortel ho.

Vil halde oppe dagens tilbod

Globalskolen er eit non-profit aksjeselskap, og hovudkontoret ligg i Volda. Den er eigd av kommunane Volda, Sykkylven, Sande og Vanylven. Skulen har til saman 27 heil- og deltidstilsette som gjev alle norske barn som oppheld seg mellombels i utlandet tilbod om gratis undervisning.

Stortingsrepresentant for Venstre, Pål Farstad, har snakka med Møre og kan fortelje at i partiet sitt alternative statsbudsjett som vert lagt fram komande tysdag, er midlane til å halde oppe dagens ordning inne igjen.

– Venstre ser stor verdi i det arbeidet Globalskolen gjer for born som oppheld seg i utlandet i ein avgrensa periode. Vi ser verdien av at nordmenn bur og arbeider i utlandet, og kan bringe med seg heim internasjonal erfaring. Venstre fryktar at det føreslåtte kuttet vil sende rekninga over til dei ulike kommunane når elevane kjem attende til sine heimkommunar og skal inn i ordinær undervisning. Dette er ikkje elevane tente med, og det er heller ikkje god samfunnsøkonomi. Difor har vårt alternative statsbudsjett teke inn igjen dei tolv millionane det vil koste å halde oppe dagens tilbod, seier Farstad.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...