Møre

Møre

Tannhelsetenesta til Ørsta

Foto: Arkivfoto

Fylkesutvalet i Møre og Romsdal har gjort samrøystes vedtak om at tannhelsetilbodet for Volda og Ørsta skal leggast til den nye vidaregåande skulen som skal byggast i Ørsta.

Møre
Møre

Publisert:

Samstundes som det vart vedteke at tannhelsetenesta for Volda og Ørsta skal samlokaliserast, vart det også avgjort at kompetanseklinikken for tannhelse på Søre Sunnmøre skal ligge i Ørsta.

- Det er ei fantastisk nyheit at kompetanseklinikken for tannhelse på Søre Sunnmøre skal leggast til Ørsta. Det er viktig for regionen at vi får slike behandlingstilbod, og vert ei viktig teneste for den samla skuleregionen Volda og Ørsta, seier Ørsta-ordførar Stein Aam (Sp) kort tid etter vedtaket i fylkesutvalet.

Han seier at det var eit avgjerande moment i saka at det skal byggast ny vidaregåande skule i Ørsta, og at kompetanseklinikken skal få nye lokale i den.

- Når det først skal byggast ny vidaregåande skule, så er det naturleg at det vert trekt inn ei samlokalisering av den offentlege tannhelsetenesta for Volda og Ørsta, meiner Aam.

Ørsta-ordføraren trur også at kompetanseklinikken vil tilføre regionen noko den har mangla til no.

- Det ligg i ordet kompetanseklinikk at den vil føre med seg det ypperste av både personell, utstyr og behandlingsmetodar.

Aam legg til at vedtaket gjev føringar for at det skal vere ambulerande klinikkar i både Volda og Hornindal.

Medan avgjerda om kompetanseklinikken på Søre Sunnmøre, og samlokaliseringa av Volda og Ørsta vart gjort samrøystes, var det meir usemje rundt lokaliseringa av tannklinikken for Ulstein og Hareid. Der landa fylkesutvalet på at den skal ligge i Ulsteinvik med 7 mot 6 røyster.

No skal saka vidare til Fylkestinget, som fattar endeleg avgjerd.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...