Møre

Møre

Deltakar på kurs i Nettbuss:

Vanlege elektriske rullestolar får ikkje plass i bussane

Nettbuss sine bussjåførar var på kurs i helga. Her frå den eine gruppa som var i sving. Sjåførane kom frå Volda/Ørsta, Hareid, Ulstein og Herøy. Foto: Ingvild Runde

Over to helgar har bussjåførar i Nettbuss her i området vorte kursa i korleis dei skal få rullestolar inn og ut av bussane sine. Konklusjonen var at dei elektriske stolane ikkje får plass, medan det går greitt med dei manuelle.

Møre
Møre

Publisert:

Fire store bussar står mot kvarandre ved Nettbuss sine lokale i Furene i Volda.

Ei gruppe med bussjåførar stasjonert i Furene, Ulstein, Fosnavåg og Hareid er samla for å få kurs i korleis få rullestolar inn og ut av bussane og lære seg naudprosedyre.

Kursleiar og instruktør er Asbjørn Steinnes.

Praksis og teori

Kurset gjekk over to helgar, og bestod av både teori og praksis.

Nokre av emna var naudprosedyre og test av heisa. Alle måtte sjølv sitje i rullestol, for å kunne leve seg inn i rullestolbrukaren sin situasjon.

- Vi hadde tre timar med teori sist helg. Sjåførane er delte inn i fleire grupper med 9 personar i kvar, informerer Steinnes.

Tillitsvalt i Yrkestrafikkforbundet, Stig Vinjevoll, fortel at det står i arbeidsmiljølova at dei skal ha dokumentert sikkerheitsopplæring.

For tronge bussar

Bussjåførane fann raskt ut at dei vanlege elektriske rullestolane ikkje kan brukast i dei bussane som blir nytta mest i området her.

Heisa toler Max 370 kilo, og den får berre plass når den står på tvers i bussen. Noko som ikkje er trygt.

- Det er berre den såkalla «bybussen», der det berre er rampe, som har plass til ein elektrisk rullestol, konkluderer dei.

Nyttig

Dei flest visste at bussane er for tronge for elektriske rullestolar, likevel følte Gudleik Støylen frå Fosnavåg at kurset var viktig.

- Vi skulle hatt dette kurset for lenge sidan, seier Kåre Eikeset frå Vanylven.

- Er det ofte de har på folk i rullestol?

- Nei, men det skjer, seier Eikeset.

Kibreab Ghebreab er læring innan bussjåførfaget. Han synest også at kurset var veldig lærerikt og viktig.

Noko anna som kom fram var at kanten framme på heisane er for svake. All denne erfaringa skal kursleiaren og den tillitsvalde seie frå om til leiinga i Nettbuss.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...