Møre

Møre

Velukka år for Egal Design

Anita Bratteberg ser tilbake på sitt første år som butikkeigar som både vellukka og utfordrande. Foto: Ida Ankile Johnsen

Anita Bratteberg valte å følgje draumen om å starte eigen butikk. I helga var det nøyaktig eit år sidan ho opna Egal Design på Spinneriet.

Møre
Møre

Publisert:

- Eg stortrivst, og året har gått veldig fort. Det er slik at eg nesten ikkje ser på dette som ein jobb. Eg har fri i dag, men er her likevel, fortel Anita Bratteberg med eit smil.

Det var interessa for interiør som brakte ho inn i bransjen. Ho kallar bedrifta si ein livsstilsbutikk med eit likeverdig forhold mellom interiør, klede og gåver.

- Namnet Egal peikar nemleg på dette, då det tyder likeverdig på fransk, kan ho fortelje.

Merkar sesongane

Bratteberg legg ikkje skjul på at hennar første år som butikkeigar i Volda også har vore utfordrande.

- Salet har gått veldig opp og ned. På vår og sommar er det stille, medan trafikken tek seg opp på hausten og fram mot jul. Eg merka også ein oppsving i juni, under bryllaupssesongen, seier ho, og legg til:

- Året som har gått har også vore prega av vanskelege tider på arbeidsmarknaden. Folk vert då reddare for å bruke pengar.

Suksess med Livid

Då Bratteberg opna Egal Design i september i fjor, inngjekk ho avtale med Jens Olav Dankertsen om å selje Livid jeans i butikken.

- Det har vore ein jamn etterspurnad etter kle gjennom heile året, og eg har utvida sortimentet undervegs. Framover kjem eg til å satse endå meir på kle. Mange studentar som kjem innom vert overraska når dei ser at eg har Livid. Det er ikkje mange som sel merket på Sunnmøre, men det er særs kjend og trendy i storbyane, peikar Bratteberg på.

- Det er heilt klart eit behov særleg for herrekle i Volda, meiner ho.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...