Møre

Møre

Tysdag ettermiddag

Viddal: To personar tatt av snøras

Tysdag i 18-tida: Politiet melder at to personar er i ferd med å ta seg ut av eit snøras på sørsida av Kårdalstindane på Bjørke.

Møre
Møre

Publisert:

Sist oppdatert: 27.03.2018 kl 19:27

Det var i 17.30- tida tysdag at politiet melde om raset. Redningshelikopter og bakkemannskap vart kalla ut. Like før kl. 18 melde politiet at helikoptermabbskapet hadde visuell kontakt med to personar som var på veg til å ta seg ut av raset. Dei viste tommelen opp til helikoptermannskapet og signaliserte tallet to.
Nokre minutt seinare melde politiet at dei har fått bekrefta at det berre var to personar som vart tatt av raset og at dei virkar uskadde.

Observert frå Blæja
Det var turgåarar på veg opp til Blæja som melde rom raset til politiet. Då dei var på veg opp kunne dei ikkje sjå at det gått ras på sørsida av Kårdalstindane. Like før dei nådde toppen kom området der raset gjekk, ut av synet deira. Då dei nådde toppen og hadde fritt utsyn til sørsida av Kårdalstoppen, oppdaga dei at det hadde gått eit ras.

Raset vart oppdaga av skituristar som var på toppen av Blæja.

Hos politiet får Møre opplyst at dei sette i gang ein storstilt aksjon med ein gong dei fekk meldinga, og at helikopteret var det første som nådde fram. Då var ein SeaKing, lavinehundar og redningsmannskap på veg. Etter at mannskapet i helikopteret hadde hatt visuell kontakt med dei to, fekk dei sette av ein lege i fjellet. Då dei to mennene som hadde blitt tatt av raset og legen kom i kontakt, vart det stadfest at det berre var dei to som vart tatt.

Rende ned sjølv
Dei to mennene var i god form, og dei heldt fram nedturen på ski for eiga maskin.

Kårdalstindane er eit fjell (1469 moh) på Bjørke, i massivet som går inn i Sunnmørsalpane.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...