Møre

Olav Thon gir 20 millionar kroner til vev- og beinforsking

Olav Thon Stiftelsen gir 20 millionar kroner til to forskingsprosjekt innan behandling mot artrose og til beinregenerering.

Olav Thon, styreformann i stiftinga, og professor Ole Petter Ottersen, leiar for fagrådet i stiftinga, kunngjorde prisane på Hotel Bristol i Oslo torsdag. Til saman 33 millionar blir delte ut til forsking i år, heile 20 millionar av dei til nordisk forskingssamarbeid innan medisin.

- Eit nordisk forskingssamarbeid er nyttig. Vi har forundrande gode forskarar ved universiteta i Noreg, men vi kjem ikkje frå at både svenske og danske universitet har forskarar som vi gjerne vil samarbeide med, seier Thon til NTB.

UiO-professor Lars Engebretsen og kollegaene hans professor Helena Brisby ved Universitetet i Göteborg og stipendiat Jan E. Brinchmann ved UiO får 10 millionar til forsking på behandling mot leddslitasje og leddsjukdom.

Samtidig blir professor Moustapha Kassem ved Syddansk Universitet og UiO-professorane Ragnhild Solberg og Harald T. Johansen tildelt 10 millionar til forsking på beinregenerering.

- Noreg er av ein eller annan grunn i verdstoppen når det gjeld beinbrot. Det er viktig med forsking som undersøkjer problematikken, seier Ottesen.

Dermed stakk dei to forskingsprosjekta av med støtta stiftinga hadde til nordisk forskingssamarbeid.

Stiftinga delte også ut ein internasjonal forskingspris på 5 millionar kroner til den danske Harvard-professoren Lene Vestergaard Hau, som har leidd eit forskingsteam som har lykkast i å bremse lys.

(©NPK)

Ole Petter Ottersen, rektor ved Karolinska Institutet og professor i medisin, og styreleiar Olav Thon
offentleggjer mottakarane av prisane frå Olav Thon Stiftelsen.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix / NPK

Olav Thon offentleggjer mottakarane av prisane frå Olav Thon Stiftelsen.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix / NPK

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...