Over 20 utlendingar bortførte frå hotell i Mexico

Over 20 utlendingar frå Haiti og Cuba er funne i live langs ein vegkant, truleg forlatne av gjerningsmenn som hadde bortført dei frå eit hotell i Mexico.

Påtalemakta i delstaten San Luis Potosí opplyste natt til onsdag norsk tid at 22 utlendingar, blant dei tre barn og ei gravid kvinne, er funne i live. I tillegg var det 16 mexicanarar i gruppa som vart funnen langs ein vegkant.

Dei vart funne av nasjonalgarden utanfor byen Matehuala etter at ein person ringde og varsla om at det sat ei gruppe menneske langs vegen og bad om hjelp.

Det er uklart om utlendingane er migrantar. Dei første meldingane gjekk ut på at det dreidde seg om over 20 migrantar, dei fleste frå Haiti og Venezuela, men nyheitsbyrået AP melde seinare at utlendingane var frå Haiti og Cuba.

Utlendingane vart bortførte frå Hotel Sol y Luna i Matehuala før daggry tysdag då væpna menn kom i tre køyretøy og tok seg inn på hotellet. Dei tok med seg menn og kvinner som overnatta på hotellet. Gjerningsmennene skal òg ha teke med seg gjesteboka til hotellet.

Meir kostbare opplegg for å smugle migrantar som kjem til Mexico og som vil ta seg vidare til USA, omfattar ofte overnatting på små hotell på ferda nordover.

Organiserte gjengar krev gjerne ei avgift frå kvar migrant som tek seg gjennom kvar gjengs territorium. Viss avgifta ikkje blir betalt, eller viss ei rivaliserande smuglargruppe ser på migrantane som ei moglegheit, risikerer migrantane å bli bortførte.

(©NPK)

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...