Møre

Politiet: Ingen bevis på at Anne-Elisabeth Hagen er i live

Det har vore ny kontakt mellom bortførte Anne-Elisabeth Hagens familie og dei antekne kidnapparane, men dei har ikkje fått livsbevis, ifølgje politiet.

- Vi har framleis voner om at Hagen lever, men det er urovekkande at det ikkje er komme livsbevis, sa politiinspektør Tommy Brøske i Øst politidistrikt på ein pressekonferanse om forsvinninga måndag ettermiddag.

Dei moglege kidnapparane har teke kontakt på ei ny plattform, noko politiet vurderer som positivt, ifølgje Brøske. Han er likevel svært sparsam med detaljane av omsyn til etterforskinga.

Tredje melding

- Vi kan ikkje seie noko om kva for ei kommunikasjonsplattform som er brukt, når det vart teke kontakt eller noko om innhaldet i meldinga, seier han.

Meldinga er den tredje som har komme, og bodskapen er retta til familien og sendt til både bistandsadvokaten og politiet, opplyser Brøske.

På ein pressekonferanse 24. januar bad Bistandsadvokaten til Hagen-familien Svein Holden dei antekne kidnapparane om å finne ein annan måte å kommunisere på enn på den krypterte meldingstenesta som hadde svært avgrensa moglegheit for kommunikasjon. Ifølgje Brøske er den nye plattforma betre eigna for kommunikasjon enn den førre.

Politiinspektøren understrekar at politiet ikkje er forhandlingspart i saka.

- Oppmodinga vår til familien er å ikkje gå med på forhandlingar før det er lagt fram livsbevis. Det viktigaste er at livsbeviset kan datofestast, seier han.

Ifølgje Brøske er det heller ikkje lagt fram bevis på at dei som hevdar å ha Hagen, faktisk har henne.

Ingen forhandlingar

Svein Holden sa måndag kveld at familien vil følgje rådet frå politiet, og det blir ingen forhandlingar før familien får ei stadfesting på at Anne-Elisabeth Hagen lever.

- Dersom familien fått eit slikt livsbevis som motparten har skissert i den nylege førespurnaden sin, så vil familien arbeide for å få Anne-Elisabeth trygt og raskt heim, seier Holden.

Dei moglege kidnapparane har kontakta familien på ein annan og betre måte enn tidlegare, noko familien opplever som bra, ifølgje Holden.

- Det negative er at det er snakk om einvegskommunikasjon utan moglegheit for familien å svare direkte tilbake, seier han.

Truslar og krav

68 år gamle Anne-Elisabeth Hagen har vore forsvunnen sidan 31. oktober i fjor. Politiet antek at kvinna vart bortført frå heimen sin på Fjellhamar. Forsvinninga vart halden hemmeleg fram til 9. januar, men behov for å få meir informasjon og fleire tips i saka gjorde at politiet valde å informere om saka.

Politiet har stadfesta at det har komme både truslar og krav om løysepengar i form av kryptovaluta.

Politiet opplyste i månadsskiftet at teorien om at Hagen har bortført, har vorte styrkt. Politiet hadde for halvanna veke sidan fått inn over 1.400 tips sidan dei valde å gå ut med informasjon om saka.

Dykkarar

Den siste månaden har politiet utført 3D-skanning av ekteparet Tom og Anne-Elisabeth Hagens eigedom og òg gjennomført søk med dykkarar frå Oslo brann- og redningsetat i Langvannet, som ligg like ved eigedommen.

Øst politidistrikt opplyste så seint som måndag morgon at det ikkje var noko nytt å melde i saka.

Advokat Holden opplyste til NTB i førre veke at det ikkje var nokon nye moment.

Verken politiet eller familien til Anne-Elisabeth Hagen har fått nokon bevis for at den bortførte 68-åringen framleis lever, opplyser politiinspektør Tommy Brøske i Øst politidistrikt. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Anne-Elisabeth Hagen blei truleg bortført frå huset til familien på Fjellhamar i Lørenskog 31. oktober i fjor. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...