Møre

Privat gravferd for Matti Nykänen

Matti Nykänens familie har takka nei til ei gravferd på statens rekning. Dei ønsker sjølv å ta seg av gravferda.

Torsdag vart det teke til orde for at staten skulle betale Nykänens gravferda. Det ville i så fall vere første gong på 30 år at ein idrettsutøvar vart vist den æra. Seinare same dag, sa kultur- og idrettsminister Sampo Terho at dette likevel ikkje er aktuelt, skriv Dagbladet.

- Eg har snakka med Matti Nykänens nære pårørande. Etter å ha vurdert det, har dei bedt meg om å informere om at dei ønsker å halde gravferda i familien, utan ein statleg seremoni. Eg håpar dei får styrke i sorgarbeidet. Mattis prestasjonar vil bli heidra på andre måtar, skriv ministeren på Twitter.

Nykänen, som hadde enorm suksess i hoppbakken på 1980-talet, døydde måndag, 55 år gammal. Hopplegenda vann fire OL-gull (tre av dei i Calgary i 1988) og fem VM-gull, mens han i verdscupen vann 46 enkeltrenn og tok fire samanlagtsigrar. I sesongane 1982/83 og 1987/88 gjekk han også til topps i den tysk-austerrikske hoppveka.

I 1985 og 1988 vart Nykänen kåra til årets idrettsutøvar i Finland. Med den enorme suksessen blir han rekna som ein av dei aller største i hoppsporten.

(©NPK)

Matti Nykänen blir rekna som ein av dei største hopplegendene gjennom tidene. Måndag døydde han, berre 55 år gammal. Arkivfoto: Martti Kainulainen / Lehtikuva / NTB scanpix

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...