Møre

PST etterforskar alvorlege truslar mot justisministeren

Politiets tryggingsteneste (PST) etterforskar alvorlege truslar retta mot justisminister Tor Mikkel Wara (Frp).

Politiets tryggingsteneste (PST) etterforskar alvorlege truslar retta mot justisminister Tor Mikkel Wara (Frp).

- Vi har i ettermiddag starta etterforsking av truslar mot styresmaktspersonar. Vi er i ein innleiande fase av etterforskinga. Det er aspekt av saka som gjer at vi ser svært alvorleg på ho, seier seniorrådgjevar Martin Bernsen i PST til NTB.

Han seier at dei etterforskar breitt, men vil førebels ikkje gi ytterlegare kommentarar.

Saka vart først omtalt av Filter Nyheter, som skriv at ein eller fleire personar mellom anna har gjort skadeverk på privatbustaden og bilen til justisministeren. Nokon har skrive «Rasist» på bilen og huset til Wara.

- I tillegg er det festa noko som kan likne på ein tenn-anordning knytt til drivstofftanken på denne bilen, seier krimkommentator Olav Rønneberg i NRK til eigen kanal.

PST opplyser til NRK at dei òg undersøkjer om det er samanheng mellom truslane og funnet av sprengstoff på politihuset på Ski.

Justisdepartementet ønsker ikkje å kommentere saka overfor NTB.

(©NPK)

Nokon har skrive «Rasist» på bilen til justisminister Tor Mikkel Wara. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Ein eller fleire personar har gjort skadeverk på privatbustaden og bilen til justisministeren. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...