Møre

PST har sikta sambuaren til Tor Mikkel Wara for bilbrann

PST har sikta sambuaren til Tor Mikkel Wara, Laila Anita Bertheussen (54), for å ha sett fyr på bilen til paret. Ho vart arrestert av PST torsdag.

PST har sikta sambuaren til Tor Mikkel Wara, Laila Anita Bertheussen (54), for å ha sett fyr på bilen til paret. Ho vart arrestert av PST torsdag.

PST har sikta sambuaren til Tor Mikkel Wara for å ha tent på bilen deira natt til 10. mars. Ho er ikkje sikta for tidlegare hendingar utanfor heimen til paret.

- PST har i dag sikta justisminister Tor Mikkel Waras sambuar Laila Anita Bertheussen for brot på straffelova paragraf 225, bokstab b, for å gjere noko for å vekke mistanke om at det er gjort ei straffbar handling, utan at det er det. Vi mistenker at den sikta sjølv har starta bilbrannen og ved det gitt inntrykk av at ukjente gjerningsmenn har starta brannen, sa PST-sjef Benedicte Bjørnland på ein pressekonferanse torsdag ettermiddag.

- Vi ser forholdet i samanheng med tidlegare truslar mot justisministeren, der den sikta kan ha lagt til rette for at politiet skulle etterforske denne hendinga som ein eskalering av dei tidlegare truslane. Ho vart arrestert torsdag og vart første gong orientert om mistanken vår under arrestasjonen, seier Bjørnland.

Ho fortel at politiet støttar seg på ei heilskapleg vurdering av bevis som bakgrunn for siktinga.

- Mistanken har styrkt seg det siste døgnet, seier Bjørnland.

- Ho er ikkje sikta for tidlegare hendingar, men det er naturleg å sjå desse i samanheng, seier PST-sjefen.

Bjørnland seier ho ikkje er kjent med korleis Bertheussen stiller seg til siktinga.

- Etterforskinga er i ein innleiande fase, og Bertheussen blir no avhøyrt av PST. Saka skal etterforskast breitt med sikte på å avklare både skyld og uskyld. Handlinga kan rammast av fleire straffeføresegner, og om det er aktuelt å utvide siktinga, er det for tidleg å seie noko om, seier ho.

- Oslo tingrett avgjorde torsdag at bustaden til den sikta kunne ransakast. Retten finn såleis at det er skilleg grunn til mistanke for det forholdet Bertheussen er sikta for, sa Bjørnland.

PST meiner det ikkje er grunnlag for å varetektsfengsle Bertheussen.

Siktinga for falsk politimelding har ei strafferamme på bøter eller fengsel i inntil eit år.

- Waras sambuar vart arrestert torsdag og vart første gong orientert om mistanken vår under arrestasjonen, seier PST-sjef Benedicte Bjørnland. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...