Raja tar sjølvkritikk for Grande-utspel

Abid Raja bad i helga partileiar Trine Skei Grande snakke ut om det som skjedde under bryllaupsfesten i Trøndelag for ti år sidan. No tar han sjølvkritikk.

- I ettertid har eg reflektert over utspelet mitt, og eg ser at oppmodinga mi til Trine om å kommentere saka, kom uheldig til uttrykk, seier Abid Raja til VG.

- Eg har forståing for dei som er kritiske til utspelet mitt. Eg synest terskelen for å beklage har vorte altfor høg blant politikarane, og eg har sjølv ingen prestisje i å ta sjølvkritikk, seier han.

Saka om den da 17 år gamle mannen som har stadfesta at han hadde sex med Grande under ein fest dagen etter bryllaupet til Sp-nestleiar Ola Borten Moe i 2008, prega mediedekninga av landsmøtet i Venstre i helga.

Grande var sjølv taus om saka og bad landsstyremedlemmene om å følgje hennar eksempel for å unngå negativ merksemd. Men i eit intervju med NRK bad Raja om at Grande sjølv fortalde kva som skjedde og ikkje skjedde «frå A til Å», som han uttrykte det.

- Eg ber Trine vere så snill å nytte tillatinga guten har gitt til å snakke ut, sa den finanspolitiske talspersonen i Venstre.

Overfor VG gir han no uttrykk for at oppmodinga burde ha vore halden intern.

- Det tar eg til etterretning og tar lærdom av, seier Raja, som òg er visepresident på Stortinget og medlem av utanriks- og forsvarskomiteen.

(©NPK)

Abid Raja angrar på utspelet i helga og seier oppmodinga til Venstre-leiar Trine Skei Grande om å snakke ut, burde ha vore gitt internt. Her er dei to avbilda ved eit tidlegare høve. Foto: Mariam Butt / NTB scanpix

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...