Redningsaksjonen i Thailand blir Hollywood-film

Redningsaksjonen der tolv gutar og fotballtrenaren deira blei henta ut av ei grotte i Thailand, blir Hollywood-film, opplyser filmselskapet Pure Flix.

- Eg kunne ikkje vore meir begeistra, seier administrerande direktør i selskapet Michael Scott, som bur i Thailand og var til stades ved Tham Luang-grotta då gutane blei redda ut.

I ein video som er spelt inn ved grotta, fortel han at den dramatiske redningsaksjonen har hatt stor betydning for han personleg. Blant anna voks den thailandske kona hans opp med Saman Kunont, den 37 år gamle tidlegare marinejegeren som døydde av oksygenmangel då han deltok som frivillig i redningsarbeidet.

Scott seier han har vore i kontakt med fleire involverte partar i samband med filminnspelinga.

- Vi ser på dette som ein film som kan inspirere millionar av menneske over heile verda, seier Scott.

Samtidig opplyser Scotts medstiftar av Pure Flix, David A.R. White, at dei er i kontakt med skodespelarar, manusforfattarar og potensielle investorar, ifølgje Wall Street Journal. White understrekar at dei er opptatt av ikkje å forhaste seg, særleg når det gjeld kontakten med familiane til gutane, men at dei er i Thailand «for å sikre at filmen blir så autentisk som mogleg».

Pure Flix, som er ein del av USAs kristne filmindustri, stod blant anna bak trilogien «God's Not Dead» mellom 2014 og 2018. I ei pressemelding takkar selskapet Gud for den vellykka redningsaksjonen.

(©NPK)I ein video publisert av thailandske styresmakter onsdag står gutane fram som friske og raske. No blir historia deira filmatisert. Foto: Thailand Government Spokesman Bureau via AP / NTB scanpix

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...