Regjeringa tok opp menneskerettar med ambassadøren til Saudi-Arabia

Regjeringa er uroa for kåra menneskerettane har i Saudi-Arabia. Torsdag heldt utanriksdepartementet eit møte med ambassadøren i landet i Oslo.

- I dag var den saudiarabiske ambassadøren på eit møte i utanriksdepartementet der vi gjentok bekymringa vår for utviklinga og spesielt sakene knytt til dei kvinnelege MR-forkjemparane. Vi har gjort det same i Riyadh, seier utanriksminister Ine Eriksen Søreide (H) til NTB.

Søreide seier at bekymringane til Noreg er knytt til dødsstraff, manglande ytringsfridom, fengsling av menneskerettsforsvararar og rettane til kvinner. Regjeringa har den siste veka jobba tett med europeiske land med korleis dei skal gå fram.

- Tilnærminga vår er den same som alle EU-land og ei rekke andre likesinna land. Å tale med felles stemme gir styrke, seier Søreide.

Sjølv har ho fleire gonger kritisert arrestasjonane til Saudi-Arabia av kvinnelege aktivistar. Det same har den canadiske kollegaen hennar Chrystia Freeland.

Kritikken frå Canada resulterte derimot i at Saudi-Arabia utviste ambassadøren til Canada, kalla heim representanten sin i Canada og la alle nye handelskontaktar på is.

- Alle vidare canadiske skritt i denne retninga vil sjåast som ein erkjenning av retten vår til å blande oss inn i dei interne sakene i Canada, heiter det i ei utsegn frå utanriksdepartementet i Saudi-Arabia.

Søreide har ingen planar om å slutte å ta opp emnet med saudiarabarane.

- Vi tok opp sakene til dei kvinnelege menneskerettsforkjemparane i mai og vil saman med nærståande land fortsette å ta opp sakene både for å få klårskap i skuldingane og kva som vil skje med dei vidare. Om påstanden er at dei har gjort seg skuldige i lovbrot, har dei krav på ein rettferdig rettssak, seier utanriksministeren.

(©NPK)

Departementet til utanriksminister Ine Eriksen Søreides (H) tok opp menneskerettar med Saudi-Arabia. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...